Dennis Dugan 77 let


„Diváci, kteří jdou na mé filmy nechtějí poselství. Nechtějí vidět mojí obnaženou duši, nebo obraz mého života. Chtějí se jen zasmát.“ - Dennis Dugan

Svoji filmovou kariéru začínal Dennis Dugan jako herec, když se v roce 1971 objevil ve filmu NEMOCNICE. Jeho asi nejvýznamnější herecká štace byla po boku Petera Falka ve filmovém zpracování seriálu COLUMBO s podtitulkem Poslední pocta komodorovi. Později si s radostí zahrál i v některých filmech, které sám režíroval.

Jeho prvním režijním, filmovým počinem byl snímek TEN KLUK JE POSTRACH z roku 1990. Prvním filmem, který režíroval a ve kterém se objevil Adam Sandler byla komedie RIVALOVÉ, ve které Sandler co by Happy Gilmore zjistí, že je neúspěšný hokejista a díky svému švihu se pokusí prosadit v golfu. Další "Sandlerovkou" byl film VELKÝ TÁTA z roku 1999. O dva roky později natočil Dugan teenagerovskou komedii s Jasonem Biggsem s názvem PEKELNÁ ŽENSKÁ. Následuje rok 2003 a sním komedie ve které se objeví dvojice Martin Lawrence a Steve Zahn co by POLICAJTI NA BATERKY. Dalším Duganovým režijním počinem je sportovní komedie (o jejíž produkci se postaral Sandler) s názvem (J)ELITA ZE STŘÍDAČKY s Robem Schneiderem v hlavní roli.

Dalším filmem z produkční společnosti Adama Sandlera Happy Madison je "ulítlá" komedie z roku 2007 KDYŽ SI CHUCK BRAL LARRYHO o dvou brooklynských hasičích, kteří předstírají homosexuální vztah a ve kterém se po boku Adama Sandlera objevili také Kevin James, Jessica Biel, či Steve Buscemi. V roce 2008 Dugan se Sandlerem opět spolupracovali a to na komedii ZOHAN: KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK. O dva roky později, zase spolu natočili rodinnou komedii MACHŘI, ve které si kromě jiných zahrála i Duganova bývalá manželka Joyce Van Patten a romantickou komedii ZKUS MĚ ROZESMÁT, ve které se vedle Sandlera objeví Jennifer Aniston. Zatím posledním Duganovým počinem je, jak jinak než komedie, JACK A JILL z roku 2011.


5.9.1946
Wheaton, Illinois, USA
Dennis Dugan csfd

Svatební pohromyMachři 2Jack a JillZkus mě rozesmátMachřiZohan: Krycí jméno KadeřníkKdyž si Chuck bral Larryho(J)elita ze střídačkyVánoční koleda pana KarrollaPolicajti na baterkyPekelná ženskáVelký tátaTlouštík z Beverly HillsRivalovéThe Shaggy DogPůjčovna mozkůTen kluk je postrachShasta McNastyAlly McBealováLoď láskyNemocnice Chicago HopePicket FencesZnamení růžeBurkeho zákonPolicie New YorkThe Byrds of ParadiseTrapsColumboHunterWiseguyPrávo v Los AngelesMěsíční svitKnox Goes AwayRodičovstvíManželské etudyNová dobrodružství Pippi Punčochaté


Aktualizace osobnostního profilu Dennis Dugan: 1.11. 2023 16:46