Al Christie (1881 - 1951)


Alfred Ernest Christie byl kanadský filmový režisér, producent a scenárista. Jeho rodiče byli George Christie a Mary Jarvis. Jeho otec byl policejní strážník, který zemřel 20. dubna 1882, když bylo Alovi jen šest měsíců.

Christie pak vytvořil partnerství se svým bratrem producentem Charlesem Christie a založili společnost Christie Film Company (1916). „Christie Comedies“, jak bylo známo, se lišily od rychlého groteskního úsilí jiných producentů. Spoléhali více na humorné situace a trapné momenty a akce byla pomalejší a jemnější. Hvězdami Christie ve dvacátých letech byli Mack Sennett, Bobby Vernon, Neal Burn, Jimmie Adams, Walter Hiers a komik Billy Dooley.

Na konci dvacátých let Christie také produkoval některé z prvních filmů natočených s afroamerickým obsazením. Ve filmech hráli Spencer Williams, Roberta Hyson a Evelyn Preer a také součástí byla populární hudební vystoupení.

Dnešní Studio City v Kalifornii vznikalo jako společný projekt Ala Christie a Macka Sennetta, dvou filmařů, kteří si původně navzájem konkurovali. V roce 1929 ale společně založili konsorcium Central Motion Picture a dohodli se s developerskou firmou na vybudování moderního studia sousedícího s rezidenční oblastí a obchodní čtvrtí, které podpořily hospodářský růst nového města.


26.11.1881
London, Ontario, Kanada
14.4.1951
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Al Christie csfd

Half a SinnerThe Birth of a BabyCharley's AuntSee My LawyerA Husband in HasteSo Long LettyMary Moves InKnow Your NeighborThirty DaysAlmost a KnockoutMrs. Plum's PuddingAn Elephant on His HandsMexican Mix-Up, ABehind the ScreenBob's Busy DayHands of DestinyThree Magic WordsAir ParadePardon My AccidentSing for SweetieThe Miss They MissedWanna Be a ModelComic Artist's Home LifeDime a DanceFun's FunGirls AhoyGoing, Going, Gone!High-C HoneymoonHow to Dance the ShagKoo Koo Korrespondance SkoolLove in ArmsMelody GirlMontague the MagnificentPixilatedPlayboy Number OneSilly NightSlacks AppealThe Affairs of PierreWho's WhoBeware of BlondesFresh from the FleetGags and GalsGifts in RhythmGive 'im AirHome on the RangeMixed PoliciesParked in PareePink LemonadeSpring Is HereThe ChemistThe White HopeTriple TroubleWhose Baby Are You?Dame ShyFriendly SpiritsGrooms in GloomHe's a PrinceKiss the BrideLove in a HurryMoon Over Manhattan


Aktualizace osobnostního profilu Al Christie: 6.3. 2024 01:17