David Kross 33 let


David Kross se narodil roku 1990 v Bargteheide, nedaleko Hamburku. Už jako jedenáctiletý účinkoval v divadelním spolku kde si zahrál v několika představeních, jako například Momo nebo Die Feuerzangenbowle.

Rozhodující průlom však znamenal rok 2005. Davida si na divadelních prknech povšimnul režisér budoucího dramatu DRSŇÁK (Knallhart). Sháněl tehdy obsazení pro roli hlavního hrdiny- Michaela Polischky. A David Kross byl, jak se ukázalo, pro takovouto roli tím pravým. Nikdo neočekával, že film bude mít takový úspěch a získá tolik ocenění. Mladý David se tak stává novou nadějnou hvězdou.

V roce 2007 si zahrál v pohádkovém příběhu HÄNDE WEG VON MISSISSIPPI, ale zároveň začíná pracovat na roli KRABATA ve stejnojmenném velkofilmu Marca Kreuzpaintnera. V dalším roce se objeví v romantickém dramatu Stephena Daldry- THE READER, kde se zhostí role mladého Michaela Berga, který se zamiloval do starší ženy (Kate Winslet).

David Kross je velkým fanouškem rokové muziky a rád hraje basketbal. V současné době také studuje a své vzdělání by chtěl řádně dokončit. Poté by chtěl pokračovat v herectví, které ho velice baví. Doufejme, že se mu bude i nadále dařit, a že ho budeme zanedlouho moci spatřit i v dalších úspěšných rolích.


4.7.1990
Bargteheide, Schleswig-Holstein, Západní Německo
David Kross csfd

Der PfauHome Sweet Home - Wo das Böse wohntStasikomödieRozlučkaZpověď hochštaplera Felixe KrullaBetonraušBalónBrankářHalal DaddyMůj bratr SimpelBarva vítězstvíDie Akte GeneralRico a Oskar, ukradený kámenBoy 7Rico a Oskar, malí detektivovéAngelikaMichael KohlhaasJak změřit světKříž ctiVěčná smolařkaDas Blaue vom HimmelVálečný kůňKamkoliv půjdešKrabat: Čarodějův učeňPředčítačRuce pryč od MississippiDrsňákAdam & EvaPomoc, já jsem kluk!AsbestDavos 1917Alphateam - Die Lebensretter im OPAbendshowInka!PaareEvropské filmové ceny 2009Willkommen Österreich


Aktualizace osobnostního profilu David Kross: 2.11. 2023 06:19