P. J. Soles 73 let


P.J.Soles, vlastním jménem Pamela Jayne Hardon je americká filmová a televizní herečka, známá především pro roli Lyndy van Klok v kultovním hororu Halloween /1978/, dále jako Riff Randell v hudební komedii ROCK 'N' ROLL HIGH SCHOOL /1979/, jako Norma v hororu CARRIE /1976/ anebo jako vojenská přitelkyně Billa Murryho v komedii STRIPES /1981/.

Soles se přestěhovala na Manhattan a začala pracovat jako modelka pro reklamní agentury a módní časopisy. Byla mezi stovkou herců na společném castingu k filmům CARRIE /1976/ pod vedením Briana De Palmy a STAR WARS /1977/ George Lucase. Při natáčení filmu Carrie si poranila ušní bubínek při výbuchu požární hadice během snímání promoční scény. Po filmu Carrie odjela do Georgie natáčet film OUR WINNING SEASON /1978/, kde se seznámila s hercem Dennisem Quaidem. Téhož roku se vzali v Texasu na ranči. Později v témže roce hrála jednu z vedlejších rolí v hororu HALOWEEN /1978/, kde ztvárnila poslední obět Michaela Myerse. Režisér John Carpenter ji chtěl do svého filmu poté, co ji viděl ve filmu Carrie. Roli Lyndy napsal speciálně pro Soles kvůli tomu, že podle něj uměla perfektně říct slovo “totally” – naprosto. V hudební komedii ROCK 'N' ROLL HIGH SCHOOL /1979/, kde vystupovala po boku punkove skupiny Ramones se opět při natáčení poranila. Na soundtracku k tomuto snímku nazpívala druhou verzi k titulní písni.

Soles měla dvě role ve filmech s vojenskou tématikou. Prvním byla komedie PRIVATE BENJAMIN /1980/ a jako objekt lásky Billa Murryho ve filmu STRIPES /1981/. V roce 2005 Soles hrála oběť bestiálního vražedného řádění rodiny Fireflyových v režii Roba Zombieho – zpěváka kapely White Zombie ve filmu THE DEVIL’S REJECT. Soles si taky zahrála ve sci-fi filmu a vlastně parodii na Terminatora ALIENATOR s Janem Michaelem Vincentem v produkci Jeffreyho C. Hogueho a režiséra Freda Olena Raye.

Během působení v NY se Soles provdala za J.Stevena Solese a krátce poté se odstěhovala do LA k natáčení filmů a televizních produkcí. Se Solesem se brzy rozvedla ale rozhodla se ponechat si jeho příjmení jako P.J.Soles. Později se provdala za Dennise Quaida a spolu byli v letech 1978 – 1983. Její třetí manželství bylo se Skipem Holmem – kaskadérem ve filmu THE RIGHT STUFF /1983/. Spolu mají syna Skye a dceru Ashley. S Holmem se rozvedla v roce 1998. Jak sama řekla, vždy když se vdávala a to I ve svých 20 letech vždy to udělala se záměrem mít děti. Časopisem Maxim byla označena jako 4. nejhezčí žena hororových snímků.


17.7.1950
Frankfurt, Západní Německo
P. J. Soles csfd

Candy CornHanukkahKiller TherapyHalloweenGrindsploitationMidnight Matinee PsychoEternalThe Butterfly RoomBegPrankSám v temnotě 2Mil Mascaras vs. the Aztec MummyDead CallingNo Place Like HomeRay of SunshineThe Tooth FairyDeath by EngagementMurder on the Yellow Brick RoadPee Stains and Other DisastersVyvrženci peklaPastExplozeMirror, Mirror IV: ReflectionĎábelská hraBilboStrýček SamOut ThereVnitřní sílaV zajetí rockuŠtěstí vojákaAlienatorB.O.R.N.Saigon CommandosSladké snyInnocent PreyListen to the CityImps*Sawyer and FinnTa druháAwakening of Cassie, TheLampasySoggy Bottom, U.S.A.Vojín BenjaminováA co dál...Old BoyfriendsRock 'n' Roll High SchoolHalloweenOur Winning SeasonZuma BeachAlexander: The Other Side of DawnThe PossessedBlood BathCarrieThe Boy in the Plastic BubbleVeverka StrašpytelHardcastle a McCormickAirwolfNa zdraví


Aktualizace osobnostního profilu P. J. Soles: 30.10. 2023 11:49