Virginia Weidler (1927 - 1968)


„Na jevišti nejsem nervózní. Byla jsem nervózní jen jednou, když v publiku seděla Judy Garland. Měla jsem pocit, že je slyšet, jak se mi klepou kolena“.

Poté si ji pro spolupráci vybrala společnost MGM a Virginiina kariéra začala vzkvétat. V roce 1938 si zahrála hned v několika komediích jako LOVE IS A HEADACHE, OUT WEST WITH THE HARDYS nebo TOO HOT TO HANDLE. Virginia nezářila jen v komediích, ale dokázala na sebe upozornit například v hlavní roli dramatu BAD LITTLE ANGEL z roku 1939. K vrcholům její herecké tvorby pak patří dva filmy společnosti MGM – role kreativní sestry hlavního hrdiny v dramatu MLADÝ TOMÁŠ EDISON a role mladší sesty Katharine Hepburn v romantické komedii PŘÍIBĚH Z FILADELFIE. Virginiina slibná kariéra se bohužel začala rozpadat poté, co dospívající Shirley Temple podepsala smlouvu se společnsotí MGM, a Virginii nahradila.

Virginia na počátku 40. let ještě natočila několik filmů, ale poté s herectvím skončila a začala vystupovat ve variaté a kabaretech jako zpívající a tančící komička. V roce 1945 pak debutovala na divadelních prknech John Golden Theatre ve hře The Rich Full Life, která ale byla během měsíce stažena z repertoáru. Krátce poté skončila Virginia s herectvím úplně. V březnu roku 1947 se provdala za námořního důstojníka Lionela Kriesela, se kterým měla dva syny: Ronnieho a Garyho. Šťastné manželství ukončila až v červenci roku 1968 Virginiina smrt. Virginia zemřela na infarkt ve věku pouhých 42 let. Až po smrti se ukázalo, že v dětství prodělala revmatickou horečku, která byla jednou z příčin jejího náhlého úmrtí.


21.3.1927
Eagle Rock, California, USA
1.7.1968
Los Angeles, California, USA
Virginia Weidler csfd

Best Foot ForwardThe Youngest ProfessionBorn to SingThe Affairs of MarthaThis Time for KeepsBabes on BroadwayBarnacle BillI'll Wait for YouAll This, and Heaven TooGold Rush MaisieKeeping CompanyMladý Tomáš EdisonPříběh z FiladelfieBad Little AngelFixer DuganHenry Goes ArizonaOutside These WallsThe Great Man VotesThe Lone Wolf Spy HuntThe Rookie CopThe SpellbinderThe Under-PupThe WomenLove Is a HeadacheMother Carey's ChickensOut West with the HardysScandal StreetStíny v oblacíchZačalo to v ŠanghajiLoď ztracených dušíMaid of SalemThe Outcasts of Poker FlatGirl of the OzarksThe Big Broadcast of 1937Timothy's QuestTrouble for TwoFrecklesLaddiePeter IbbetsonThe Big Broadcast of 1936Long Lost FatherMrs. Wiggs of the Cabbage PatchStamboul QuestAfter TonightSurrenderEntertaining the Troops


Aktualizace osobnostního profilu Virginia Weidler: 20.4. 2024 03:17