Chris Weitz 54 let


Herec, scénárista v neposlední řadě i producent, ale především režisér Christopher John "Chris" Weitz přišel na svět 30. listopadu 1969 v New Yorku. Studoval v Londýně na St Paul's School. Pochází z filmové rodiny, jeho matka je bývalá americká herečka Susan Kohner a jeho babička byla také herečka, dědeček byl producent. Jeho starší bratr je filmový režisér Paul Weitz.

Prvním snímkem, který Chris Weitz režíroval sám bylo dobrodružné fantasy s titulem ZLATÝ KOMPAS z roku 2007. Další jeho štací bylo křeslo režiséra u zrodu první z Twilight ságy: NOVÝ MĚSÍC a za kamerou kočíroval rozjíždějící se hvězdy Kristen Stewart s Robertem Pattinsonem. Přichází rok 2011 a s ním i zatím jeho poslední a nejlépe hodnocený režisérský štych drama ZA LEPŠÍ ŽIVOT, které vypráví o mexickém zahradníkovi, který se snaží žít svůj americký sen.

Paul je ženatý s Mercedes Martinez a mají syna Sebastiana.


30.11.1969
New York City, New York, USA
Chris Weitz csfd

They ListenOperace EichmannZa lepší životTwilight sága: Nový měsícZlatý kompasJak na věcZpátky na zemPrci, prci, prcičkyCracking UpStvořitelThe Boys in the BoatPinocchioHora mezi námiRogue One: Star Wars StoryPopelkaZamilovaný profesor 2: KlumpoviMravenec ZOff CentreFantasy IslandMr. & Mrs. SmithSee This MovieChuck a BuckKlub zlomených srdcíHugh Grant: A Life on ScreenThe Stories: The Making of 'Rogue One: A Star Wars Story'Living with LewSpotlight on Location: American PiePappa Mia!GuidanceTa praváMalá ležProspektorColumbusUdálost velkolepých rozměrůCollider Live


Aktualizace osobnostního profilu Chris Weitz: 20.11. 2023 04:07