Ryeo-won Jeong 43 let


Ryeo-won Jeong (hangulem psáno 정려원, anglický přepis Jung Ryeo-won, používá také pseudonym Yoana Jung) se narodila v Soulu 21. ledna 1981 jako druhá ze tří dětí. V roce 1991 se však s celou rodinou přestěhovala do Austrálie, kde také vystudovala a absolvovala mezinárodní obchod na Griffith University v Brisbane.

Poté se Ryeo-won rozhodla stát herečkou, což zpočátku po 11 neúspěšných konkurzech naráželo na pochybnosti, ale po roce se přecejen úspěch dostavil díky roli Elizabeth v upírském televizním sitcomu Annyeong, Peurancheseuka (Hello, Franceska, 2005). Definitivní úspěch následoval díky úspěšnému seriálu Nae ireumeun Kim Sam-sun (My Name Is Kim Sam-sun, 2005) a Ryeo-won Jeong se tak stala jednou z mála jihokorejských zpěvaček, které se povedlo prorazit i jako herečka. Pokud nepočítáme její cameo jako součást skupiny Chakra (hrála sama sebe) v satirickém filmu GIMGEUBJOCHI 19HO (Emergency Act 19, 2002), přišel filmový debut v roce 2005 v romantické komedii B-HYEONG NAMJACHINGU (My Boyfriend is Type-B).

Po účasti v dalším veleúspěšném romantickém seriálu Neon eoneu byeoleseo wassni? (Which Star Are You From?, 2007) přišla role dívky s vícenásobnou poruchou osobnosti v romantickém filmu DU EOLGURUI YEOCHIN (Two Faces of My Girlfriend, 2007). Film sice neslavil velký komerční úspěch, avšak znamenal pro Ryeo-won Jeong ocenění jejích uměleckých kvalit - za svůj výkon získala jihokorejskou filmovou cenu Blue Dragon. O dva roky později přišla role dívky Jung-Yeon žijící ve svém pokoji straníc se společnosti v netradičním filmu o trosečníkovi na ostrově uprostřed velkoměsta v KIMSSI PYORYUGI (Castaway on the Moon, 2009). Po komedii z období korejské války JEOKWAEUI DONGCHIM (In Love And the War, 2011), melodramatu TONGJEUNG (Pained, 2011) a romantické komedii NEBEOENDING SEUTOLI (Never Ending Story, 2012), o dvou smtelně nemocných lidech trávících společně zbývající čas života, se Ryeo-won prozatím vrátila k televizním seriálům.

168 cm vysoká Ryeo-won se ve volném čase ráda věnuje kreslení - v roce 2007 vydala knihu Ryeowon's Sketchbook obsahující její kresby a spisy o křesťanské víře. Dvě její kresby byly prodány na charitativní aukci. Dále pracuje jako televizní moderátorka a příležitostně jako modelka. V roce 2012 nazpívala v duetu píseň Wedding Song, která je součástí soundtracku k filmu Nebeoending Seutoli. Své vzdělání rozšířila o studium žurnalistiky na Korejské univerzitě


21.1.1981
Soul, Jižní Korea
Ryeo-won Jeong csfd

The Woman in the White CarGeiteuNebeoending seutoliJeokgwaeui dongchimTongjeungKimssi pyoryugiDu eolgurui yeochinB-hyeong namjachinguPro dobro souduGeomsanaejeonLáska na talířiGeunyeoleul midji maseyoPungseonggeomDeuramaui jewangMedikeoltaptimSelreorimaen chohanjiJamyeonggoNeon eoneu byeoleseo wassni?Annyoung peurancheseukaAnnyoung peurancheseuka sijeun 2Kaeulsonagi, Gaeul SonagiNae ireumeun Kim Sam-sunAbeojiui badaArgonMiun uri saekki


Aktualizace osobnostního profilu Ryeo-won Jeong: 5.11. 2023 04:03