Petr Skoumal (1938 - 2014)


Petr Skoumal je český skladatel a hudebník. Poprvé se ve filmové branži prosadil v 8 letech, kdy si zahrál "roličku" v československém filmu NEZBEDNÝ BAKALÁŘ. Od té doby se u filmu moc neobjevoval a začal se naplno věnovat hudbě. Nejdříve studoval na pražské konzervatoři, obor dirigent. Dále pokračoval na brněnské JAMU, kde v roce 1962 absolvoval. Po té dostal práci v Československém rozhlasu, kde psal scénickou hudbu.

Od roku 1976 se začal zásadně prosazovat u filmu a postupem času vytvořil velmi známá hudební díla třeba k večerníčkům (MAXIPES FÍK, PŘÍBĚHY VČELÍCH MEDVÍDKŮ, BOB A BOBEK, A JE TO...) nebo i celovečerním filmům (NEJISTÁ SEZÓNA, JÁRA CIMRMAN LEŽÍCÍ, SPÍCÍ, ROZPUŠTĚNÝ A VYPUŠTĚNÝ).


7.3.1938
Praha, Československo
28.9.2014
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Petr Skoumal csfd

Pat a Mat ve filmuIndiánské létoPřijeď si pro mě, tady strašíOsvětová přednáška v Suché VrbiciKučírek versus KučírekO líné Pepině, Vojtovi a sedmi rarašíchDětinské hry dospělýchMotýlí časPoklad rytíře MilotyUmění nestárnoutRozsudky soudce OokyBitva na kopciKdyž v ráji pršeloNejistá sezónaO princezně na klíčekSprávná trefaRubínová pohádkaSmích se lepí na patySvědectví čarovného zvonuVelká sýrová loupežDialogy pro klarinet, cimbál a bicíŠahrazádBergman a Bergman, detektivní kancelářMalá čarodějniceRozpuštěný a vypuštěnýZelený ptáček...A bílá bledla, až celkem ztmavlaJára Cimrman ležící, spícíO chytrém šachoviSvatební cesta do JiljíSrdečný pozdrav ze zeměkouleDemokratiPrázdniny pro psaVeronika, prostě NikaČas plyne i v deštiTraja chrobáciPřijela k nám pouťJsem nebePat a MatChaloupka na vrškuDoktor AnimoInspektor Fousek na stopě


Aktualizace osobnostního profilu Petr Skoumal: 20.11. 2023 01:18