David O'Hara 58 let


David Patrick O'Hara se narodil 9. července 1965 ve skotském Glasgow katolíkům Martě a Patricku O'Harovým. Po dokončení školy byl přijat do programu "Youth Opportunities", se kterým objížděl místní školy a hrál divadlo. Už v sedmnácti letech se odstěhoval do Londýna, kde studoval herectví na Central School of Speech and Drama, ale po dvou semestrech byl kvůli nedostatku financí nucen vrátit se zpět do Skotska. Po debutu v komedii COMFORT AND JOY se vrátil do Londýna, aby dokončil třetí semestr. Ve hře A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM byl náhradníkem Ralpha Fiennese.

Tento 180 cm vysoký herec s drsným výrazem v obličeji a hlubokým chraplavým hlasem je jako stvořený pro záporné role. Od roku 2000 se prosazuje ve filmu, zatím však většinou ve vedlejších rolích (TRISTAN A ISOLDA, HOTEL RWANDA, SKRYTÁ IDENTITA). Větší roli získal v páté řadě historického seriálu TUDOROVCI, kde hrál hraběte ze Surrey. Brzy ho také uvidíme ve filmu HARRY POTTER A RELIKVIE SMRTI a v dramatu GOLF IN THE KINGDOM.

O soukromém životě tohoto skotského herce se toho zatím moc neví. Má syna, se kterým žije v irském Dublinu.


9.7.1965
Glasgow, Scotland, Velká Británie
David O'Hara csfd

Horizon: An American Saga 2DeusThe SparrowMrazivá pomstaProfesor a šílenecDirt Road to LafayetteIn ExtremisDias SantanaThe MessengerNa dosahWhat's the Score?Best Laid PlansKontrabandKovbojové a vetřelciWhole Lotta SoleGolf in the KingdomHarry Potter a Relikvie smrti - část 1KidDarfurJack SaidSoudný denWantedPoznamenanáSkrytá identitaTristan a IsoldaThe Commander: BlackdogHotel RwandaLví doupěSprávnej poldaPodtrhRanařiDonovan QuickBiblické příběhy: JežíšHorečkaJanice Beard: 45 Words Per MinuteZápasDohazovačOliver TwistSlab Boys, TheTichý nepřítelHlavní podezřelý: Chybné úsudkyVe jménu IRAStatečné srdceThe Near RoomGrushkoOpen FireMaria's ChildThe BridgeJute CitySouputníciZmrtvýchvstalýLinkŠťastný a veselý aneb zmrzlinu prosím!Agenti S.H.I.E.L.D.GothamLuther


Aktualizace osobnostního profilu David O'Hara: 1.11. 2023 16:41