Yoo-ri Seong 43 let


Yu-ri Seong je 168 cm vysoká korejská herečka a zpěvačka. Svoji hudební kariéru začala v roce 1998 v popové skupině Fin.K.L ( Fin Killing Liberty, Fin znamená ve francouzštině konec), se kterou vydala album Blue Rain. Jako herečka debutovala v roce 2002 v seriálu BAD GIRLS. Větší pozornost si získala ve fantasy romantické sérii THOUSAND YEARS OF LOVE z roku 2003, kde si zahrála hlavní roli. Po jejím boku byl So Ji Sub ( Movie Is a Movie, Kitaro and the Millennium Curse, What happened in Bali, Sophie's Revenge). O rok později má hlavní roli v sérii PRINCE'S FIRST LOVE, kde o ni soupeří dva muži, přičemž jednoznačně herecky vyniká Cha Tae Hyun (My Sassy Girl, Lover's Concerto, Sad Movie, Speed Scandal).

V roce 2008 má podařenou roli v seriálu HONG GIL DONG, který úspěšně kříží několik žánrů a bere historické téma s velkým nadhledem a humorem. Yu-ri hraje pomocnici korejského "Robina Hooda", kterého ztvárnil Kang Ji Hwan (Rough Cut, My Girlfriend is an Agent), jeho soupeřem je královský princ, jehož roli vystřihl Jang Geun-Suk (One Missed Call Final, Hwang Jin-Yi, Beethoven Virus, He's Beautiful!). Seriál má 15% sledovanost, Yu-ri i Kang Ji Hwan získají ocenění za svoje role. V roce 2009 účinkuje Yu-ri v romantické/akční sérii SWALLOW THE SUN, kde si zahraje zaměstnankyni Cirque du Soleil. V tom samém roce má svůj filmový debut v romantickém drama s příměsí tajemna RABBIT AND LIZARD. Hraje v něm ženu, která se po mnoha letech vrací z USA do Soulu a hledá svoje kořeny, vzpomínky z dětství. Zdatně ji sekunduje v roli taxikáře Jang Hyuk (Volcano High, Windstruck, The Slave Hunters).

Yu-ri vystudovala Kyung Hee University, obor postmoderní hudba, titul získala v roce 2005. Kromě zpěvu, zvládá hru na piano. Hudba je jejím velkým koníčkem, vyznáním je křesťanka. Za svoji kariéru získala 9 různých ocenění, včetně těch za nejpopulárnější herečku, nejlepšího nováčka, nejlepší herečku atd. V rozhovoru z dubna 2010 pro Entertainment Weekly uvedla, že jejím snem je zkusit si zahrát roli padoucha, nebo ženu s kariérou, případně mít možnost být femma fatale. Tak si počkejeme, zda se její sny plní. Bylo by škoda, aby hrála pouze role citově křehkých žen, princezen a traumatizovaných postav. Proto doufejme, že dostane větší prostor ve filmech. Yu-ri je velmi populární nejen v Koreji, ale i Číně a Japonsku, účinkovala v řadě reklam pro kosmetické výrobky a módní značky. Yu-ri Seong patří mezi nejpopulárnější herečky Koreje, je nejen krásná, ale i talentovaná. Čas nám ukáže, zda se přiblíží k superhvězdám korejského filmu jako Ji-hyeon Jeon nebo Ye-jin Son.


3.3.1981
Tubingen, Baden-Wurttemberg, Západní Německo
Yoo-ri Seong csfd

Mianhae saranghae gomawoNoonaCha HyungsaTokkiwa lijeodeuMonseuteoChoolsaengeui bimilShindeuleui manchanRomaenseu tawoonTaeyangeul samkyeoraKwaedo Hong GildongNunui yeowangEoneu meotjin nalHwangtaejaui cheotsarangCheonnyeonjiaeMaksangmakhaNappeun yeojadeulJeja, Okhanheum두니아 : 처음 만난 세계


Aktualizace osobnostního profilu Yoo-ri Seong: 25.4. 2024 03:38