Raja Gosnell 66 let


Raja Gosnell začínal jako řidič pro společnost Lions Gate Films a režiséra Roberta Altmana, který ho dostal k filmu zprvu jako asistent střihu a v roce 1984 již samostatně sestříhal film Arthura Hillera PRŮVODCE OSAMĚLÉHO MUŽE se Steve Martinem v hlavní roli. Během následujících 10 let sestříhal celou řadu známých a populárních komedií, zejména všech komedií z první poloviny 90. let režiséra Chrise Columbuse (SÁM A SÁM, SÁM DOMA 1, 2, MRS. DOUBTFIRE – TÁTA V SUKNI, DVA V TOM), ale i např. populární PRETTY WOMAN nebo thriller HLÁSÍM SVOJI SMRT s Meg Ryan a Dennisem Quaidem.

V roce 2002 natočil prozatím svůj komerčně nejúspěšnější film, a tím je hraná verze animovaného seriálu SCOOBY-DOO a dva roky později zrežíroval i jeho pokračování. Po vlažně přijaté komedii s názvem TVOJE, MOJE A NAŠE s Dennisem Quaidem a po mexickém dobrodružství malé čivavy se Gosnellovi povedl další komerční úspěch, a opět s hranou verzí úspěšného animovaného seriálu, tentokrát se zaměřil na modré potvůrky ŠMOULY. I když si hraná verze našla dost odpůrců, zejména mezi obdivovateli původního seriálu, již se plánuje pokračování a opět se počítá s Gosnellem na režisérské stoličce.

Režisér Gosnell se výhradně zaměřuje na rodinné komedie, kde se vyskytují zpravidla děti nebo zvířata, a ačkoliv měl několik komerčních úspěchů, kritikou je dost opovrhován a je často řazen v různých žebříčcích mezi nejhorší režiséry, ale zlatou malinu ani nominaci na tuto cenu ještě nezískal.


2.1.1958
Los Angeles, California, USA
Raja Gosnell csfd

Dva v tomZázrak v New YorkuMrs. Doubtfire - Táta v sukniObjev rokuSám doma 2: Ztracen v New YorkuT Bone a WeaselSám a sámJury Duty: The ComedyPretty WomanSám domaHlásím svoji smrtPrisioneros de la danzaÚnos ElviseŠkolák vlkodlak 2Bláznivá Air ForcePříšera z šatníkuThe Return of Billy JackVengeance of a SoldierPrůvodce osamělého mužeAmerikaThe SilenceCold WarriorsGun and a Hotel BiblePsí detektivŠmoulové 2ŠmoulovéČivava z Beverly HillsTvoje, moje a našeScooby-Doo 2: Nespoutané příšeryScooby-DooAgent v sukniNepolíbenáSám doma 3HBO First Look


Aktualizace osobnostního profilu Raja Gosnell: 7.3. 2024 02:18