Maya Hawke 25 let


Maya Ray Thurman Hawke je americká herečka a modelka. Je dcerou herců Ethana Hawke a Umy Thurman. Herecky debutovala rolí Jo March v adaptaci BBC Malé ženy (2017) a zahrála si Robin v seriálu Stranger Things (2016) společnosti Netflix.

Z otcovy strany je Maya pravnučkou dramatika Tennesseeho Williamse. Z matčiny strany je vnučkou buddhistického učence Roberta A. F. Thurmana a modelky Neny von Schlebrügge. Schlebrügge byla dříve provdána za doktora Timothyho Learyho. Mayina babička, Birgit Holmquist, byla také modelkou, pózovala pro sochu Axela Ebbeho „Famntaget“ ve švédském Smygehuku.

Maya trpí dyslexií, což mělo za následek, že během základního vzdělávání často měnila školy, než byla nakonec zapsána na Saint Ann's School, soukromou školu v newyorském Brooklynu, která klade důraz na uměleckou tvořivost a práce nehodnotí. Umělecké prostředí ji nakonec přivedlo k herectví. Maya se také zúčastnila letních studií na Královské akademii dramatických umění v Londýně a v proslulém hereckém studiu Stelly Adler v New Yorku. Jeden rok navštěvovala školu múzických umění Juilliard, než byla nucena studium ukončit poté, co přijala roli v seriálu Malé ženy.

Stejně jako její matka a babička, i Maya se na začátku své kariéry stala modelkou pro Vogue. Byla také vybrána jako tvář kolekce 2016/2017 britského módního řetězce AllSaints. V roce 2017 si zahrála jako jedna z několika tváří ve videokampani pro řadu spodního prádla Calvin Klein, kterou režírovala Sofia Coppola.


8.7.1998
New York City, New York, USA
Maya Hawke csfd

Asteroid CityMaestroThe Kill RoomWildcatPomsta na druhouItalian StudiesUlice strachu – 1. část: 1994MainstreamHuman CapitalTenkrát v HollywooduLadyworldMěsiční dívka a ďábelský dinosaurusStranger ThingsMalé ženyMaya Hawke: ThérèseMaya Hawke: Blue HippoAs They SleptBurning QuestionsAmerican Music Awards 2019Hollywood Insider


Aktualizace osobnostního profilu Maya Hawke: 3.11. 2023 06:06