Karel Zich (1949 - 2004)


český zpěvák, kytarista a hudební skladatel. Narodil se 10. června 1949 v Praze. Pocházel z hudební rodiny, proto se od mala se věnoval hudbě. Tři roky studoval kompozici na Státní konzervatoři v Praze. Po vystudování estetiky-sociologie na Univerzitě Karlově, se stal doktorem filozofie.

V roce 1979 založil doprovodnou skupinu Flop, natočil přes 50 singlů a 15 alb. Karel Zich natočil i celou řadu duetů, zejména s Pavlem Bobkem, dále s P. Janů, J. Zelenkovou, J. Vondráčkem a Y. Přenosilovou. Složil i hudbu k několika filmům a je i autorem skladby pro fontánu v Mariánských Lázních.

Karel Zich prodal přes milion desek a za svou kariéru měl za sebou tisíce koncertů u nás, ale i ve většině zemí Evropy. Vystupoval i v USA, Kanadě, Chile, Brazílii, Austrálii a na Islandu. Zemřel na dovolené, když po potápění dostal infarkt. Tragédie se stala poblíž korsického města Porto-Vecchio dne 13. července 2004.


10.6.1949
Praha, Československo
13.7.2004
Porto - Vecchio, Korsika, Francie
Karel Zich csfd

Mňága - Happy EndLáďo, ty jsi princezna!Kouzelný kolotočKrálovský gambitZlá nocPísně českých básníkůPopStoryJiří Tichota: Zdál se mi senObčan HavelPříběhy slavnýchSpirituál Kvintet - 45 let českého folkuÚžasný rokenrol v Čechách aneb Jeď, Honzo, jeď!Karel Gott - Hvězda první velikostiHradišťan a Spirituál KvintetSvou káru táhnem dálNedvědi na Strahově - Koncert století35 let Spirituál kvintetuPocta rokenrolovému králiV jeslích dítě spinkáJeden tón je tvůjJiří Zmožek: Nejhezčí dárekKarel Zich: ParádaFolková polyfoniePavel Bobek - 60 let v americkém stoletíRokenrol najt v RedutěSpirituál kvintet U svatého SalvátoraBratislavská lýra 1983: Hudobné návratyŘekneme to písničkouSlavná hudební číslaKdyž člověk přichází do let...Hitparáda televizní zábavySpirituál kvintet 2005Silvestrovské taneční hodinyJsou hvězdy, které nehasnouDobrotyGulášekHezky od podlahyLexikonBeneficeBanánové rybičkyNASTUPUJE AMFORASilvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích horČtveráciDO-RE-MINikdo není dokonalýPrima jízdaNavštívenkaNovotyÚsměvyHoroskopičinyMaxiriskŘemen 94Ruská ruletaTakhle jsme to nemysleliŠance


Aktualizace osobnostního profilu Karel Zich: 4.4. 2024 17:15