Caroline Dhavernas 45 let


Tato kanadská herečka se narodila 15. května 1978. Otec Sébastien Dhavernas a matka Michéle Deslauriers jsou taktéž herci. Sestra, se kterou má téměř totožnou barvu hlasu, se věnuje spíše než herectví dabingu. Díky francouzsko-kanadskému původu se její jméno Caroline čte jako „Carolyn“ a příjmení „Davernaus“ (v angličtině je mylně čteno jako „Daverna“).

Caroline se víc a víc dostávala lidem do povědomí, a tak kromě vedlejších rolí ve filmech jako OUT COLD nebo LOST AND DELIRIOUS ji můžeme spatřit i v epizodě ( S12E17 „Girl Most Likely“) jednoho z nejúspěšnějších kriminálních seriálů – LAW & ORDER, kde jako mladá lesbická dívka zabije svou přítelkyni.

Její nejslavnější role přišla v roce 2004, kdy vyhrála konkurz do seriálu WONDERFALSS (2004) na ústřední postavu Jaye Tyler, dívky, jež má sice vysokoškolský diplom z filosofie, ale také schopnost slyšet mluvit neživé objekty, což už umí zkomplikovat život, a je to jeden z hlavních vtipů seriálu. Seriál si získal mnoho diváků, ale i přes jejich zájem televize Fox ukončila jeho vysílání. Nepomohla ani petice, na kterou 20th Century Fox reagovalo pouze vydáním DVD s kompletními epizodami seriálu (Caroline svou postavu namluvila i ve francouzském překladu seriálu).

Caroline se navrátila k filmu, a to celkem úspěšně. Mohli jsme ji vidět v NIAGARA MOTEL (2006), kde byla za ztvárnění Loretty nominována na Genie Awards za nejlepší výkon herečky ve vedlejší roli. Zahrála si i v (do roku 2009) nejnákladnějším filmu kanadské historie režírovaném Paulem Grossem – PASSCHENDAELE (2008). Toto historické válečné drama znázorňuje kontrast mezi válkou a láskou.


15.5.1978
Montréal, Quebec, Kanada
Caroline Dhavernas csfd

Cosmic ChaosEasy LivingLegenda o létající kánoiZakázaná komnataLe Vrai du fauxGoodbye WorldNahoře-doleMars a AvrilWreckedZáměnaĎábelPláč sovyPolda po tátoviBitva o PasschendaeleJak přežít vlastní matkuOsudové selháníHollywoodlandJako všichni ostatníLáska a zvířeMotel NiagaraAch ty holky!The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab StoryThe Tulse Luper Suitcases: AntwerpČervený nosMoutons de Jacob, LesNa pokraji šílenstvíThe Baroness and the PigZtracenáŠílenci na prknechNávrat domůÎle de sable, L'Cap TourmenteAller simpleLes CavaliersMary Kills PeopleBlue MoonHannibal


Aktualizace osobnostního profilu Caroline Dhavernas: 3.11. 2023 05:44