Simon Rhee 66 let


Mistr Simon Rhee, filmový kasadér a herec, se narodil 28. října 1957 v San Jose v Kalifornii jako Minhi Y. Rhee. Většinu dětství ovšem strávil v Soulu v Koreji, kde započal svůj trénink bojových umění. První druh bojového umění, se kterým se setkal bylo Tae Kwon Do. Zapsali jej na něj rodiče, poněvadž měl po meningitídě hodně oslabený organismus a potřeboval jej opět posílit. Bojové umění jej ale velmi oslovilo a proto v tréninku pokračoval i po návratu do USA. V současné době je držitelem sedmého Danu Tae-Kwon Du a čtvrtého Danu v Hap Ki Du. Kromě toho neustále cvičí Wing Chung Kung Fu i boj se zbraněmi.

Filmu se jako herec, kaskadérský koordinátor a choreograf bojových scén věnuje už více než 20 let. Za svou karéru se podílel na více než 70 filmech a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít o číslo konečné. Jako herce jej u nás proslavila role zdánlivě neporazitelného korejského zápasníka Dae Hana ve filmu NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH (1989), kterou si v sequelu zopakoval.

V současné době žije v jižní Kalifornii se svou maželkou a dvěma syny.


28.10.1957
San Jose, California, USA
Simon Rhee csfd

The Opening ActFury of the Fist and the Golden FleeceSestraKtown CowboysNa vlastní pěstStraight Outta ComptonUnderdog KidsVražedná hraTři mušketýřiZpověď zabijákaBallisticaUmění války 3: OdplataTen Největší18 Fingers of Death!ClementineLoupež po italskuSpiknutíMach 2Pán převlekůSuplentVrah se vracíSmrtonosná zbraň 4Psycho SushiT-N-TOsudová volbaZmijeKarate tiger 6: Nejlepší z nejlepších 2Za kakuto ohUniverzální vojákZúčtování v Malém TokiuKarate tiger 5: Nejlepší z nejlepšíchNeslyšní zabijáciKillzoneFuriousThe Kentucky Fried MovieNo Matter WhatUp All NightNahoru a dolůPolicajti z L. A.Reno 911!24 hodinVražedná číslaVincentův světKauzy z BostonuPolicejní odznakZtraceniKriminálka Las VegasPolicejní okrsekWalker, Texas Ranger


Aktualizace osobnostního profilu Simon Rhee: 31.10. 2023 13:43