Thomas Carter 70 let


Držitel třech cen Emmy, filmový a televizní režisér Thomas Carter se narodil 17. července 1953 ve městě Austin, v americkém státu Texas. Po střední škole absolvoval univerzitu Texas State University v San Marcos, kde si poprvé začal pohrávat s myšlenkou stát se filmařem.

V letech 1984, 85, 89 byl nominován na cenu Emmy. Toto seriálové ocenění získal celkem třikrát v letech 1990 a 1991, za režii epizod "Promises To Keep" a "In Confidence" v seriálovém dramatu EQUAL JUSTICE. A v roce 1998 za televizní film Don King: Only in America.

Prvním celovečerním snímkem, který Thomas Carter představil v roce 1993 bylo drama SWING KIDS, v hlavních rolích se představilo duo Robert Sean Leonard a Christian Bale. Po tomto filmu si dal pauzu od filmu a věnoval se televizní seriálové tvorbě.

K filmu se vrací až v roce 1997, když režíruje akční komedii s Eddie Murphym s názvem POLICAJT ZE SAN FRANCISCA. Další položkou z Carterovy filmové tvorby je romanticko - hudební drama NEŽÁDEJ SVŮJ POSLEDNÍ TANEC (2001), v čele se představila dvojice Julia Stiles a Sean Patrick Thomas. Největší úspěch zaznamenal jistě za sportovní drama COACH CARTER (2005), film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera (Samuel L. Jackson), za režii tohoto snímku získal Thomas Carter ocenění jako Black Movie Awards a Black Reel Awards. Zatím posledním filmem, který Carter natočil v roce 2009 je biografické drama ZLATÉ RUCE o neurochirurgovi Benu Carsonovi (Cuba Gooding Jr.) a jeho spletité životní cestě za splněným snem.


17.7.1953
Austin, Texas, USA
Thomas Carter csfd

Na vítězné vlněZlaté ruce: Příběh Bena CarsonaCompany TownCoach CarterHitchedPartners and CrimeNežádej svůj poslední tanecBronx CountyPolicajt ze San FranciscaDivasSwing KidsEqual JusticeHeart of the CityUnder the InfluenceCall to GloryThe Morning ShowAmeričtí bohovéJak prostéNemocnice New AmsterdamProjekt Modrá knihaThe CodeThe Red LineDoktořiFive PointsTým SEALAgresivní virusAnimal KingdomOkupovaná kolonieZmizelíŠpinaví poldovéKořenyKrvavé diamantyBoschDrsná HarryBratrstvíPatty Hewes - nebezpečná advokátkaTaxíkUC: UndercoverMichael HayesPůlnoční linka


Aktualizace osobnostního profilu Thomas Carter: 12.2. 2024 23:27