Laurene Landon 67 let


Laurene Landon. Hledat herečku doslova se zlatýmy vlasy, těžko byste hledali někoho jiného. Tato platinová kráska je známá díky hororům v produkci a režii tvůrce hororových béček, Larryho Cohena. Laurene se narodila 17.3.1957 v kanadském Torontu, Ontariu do Kalifornie se s rodiči přestěhovala když ji byly čtyři. Jako mladá dívka chodila na California State University, kde začala navštěvovat jejich program policejní akademie, rozhodla se ale, že to není nic pro ni, když si uvědomila že jednou by musela použít zbraň, rozhodla vyzkoušet štěstí s herectvím a začala kariéru jako komparzistka.

Landonová se živila v začátcích kariéry jako modelka, roku 1980 se umístila na druhém místě na Miss Black Velvet pageant v Las Vegas, kde ji tamní režisér castingu poslal za svým kolegou Ruebenem Cannonem, který obsazoval film ALL THE MARBLES (1981). Film pojednávající o dvou ženských wrestlingových bojovních a jejich manažerovi, kterého hrál legendární Peter Falk. Jelikož Lauren modeling nudil a nebyla schopná sedět klidně po dlouhou dobu na foceních, rozhodla se, že za Cannonem zajde. Získala v tomto filmu s Peterem Falkem roli Molly, kterou bere jako svou nejuspokojivější. Pro roli musela projít těžkým tréninkem v profesionální wrestlingové škole, během posledního zápasu si poranila nohu, ale přesto spolu s Vicki Frederickovou vyhrála svou část a porazily přes 2,000 dalších mladých hereček včetně tehdy ne moc známé Kathleen Turner. Film se stal velkým hitem, se kterým se režisér Robert Aldrich ( Na první schůzce si ho pletla s kolegou Robertem Altmanem) rozloučil se svou kariérou na vrcholu. Tato role byla průlomová a Laurene si tak udělala už nějaké jméno.

Laurene si zahrála roli pravé ruky soukromého očka Mikea HAmmera ve filmu I, THE JURY z roku 1982. Objevila se také jako stevardka v AIRPLANE II : THE SEQUEL. Následovala hlavní role, a to v podobě ženského Conana ve filmu HUNDRA (1983). Role amazonky,která ušla masakru svého kmene se vydává najít správného muže, aby zachránila svůj rod. Film byl plný akčních scén. Role se zhostila opravdu skvěle a díky své formě zvládla některé bezpečné scény sama. Přišla ještě role ve filmu YELLOW HAIR AND THE FORTRESS OF GOLD (1985). V tom samém roce se mihla v hororu THE STUFF od Larryho Cohena a pak v akčním filmu ARMED RESPONSE od slavného céčkaře Freda Olena Raye.

AMERICA 3000 (1986) pojednávala o postapokalyptickém světě, který ovládají ženy. Laurene si zahrála jednu z hlavních rolí. Pak zase přišel horor Larryho Cohena IT'S ALIVE III: ISLAND OF THE ALIVE (1987), opětovně malé role. O rok později přišla velká a její zřejmě i nejznámější role v produkci L.Cohena v režii Williama Lustiga MANIAC COP, který i přes zlou kritiku a mizerné tržby zkultovněl, stejně jako další dvě pokračování.


17.3.1957
Toronto, Ontario, Kanada
Laurene Landon csfd

Future PunksStaycationThe Devil's Left HandClown Motel 2Marilyn: Zombie HunterThe Once and Future SmashYou're Melting!Amityville CopAgramon's GateNation's FireDeath GameSyndicate SmasherA Husband for ChristmasTerror TalesDay Out of DaysHunterSamurai Cop 2: Deadly VengeanceSky1313: Hercules Unbound!Knife to a GunfightStand UpAmbulanceManiac Cop 2Hollywood Story, AZlá macechaManiac CopOstrov živýchAmerika 3000Ozbrojená odpověďPěna zabijákYellow Hair & the Pecos KidHundraJá, porotaPřipoutejte se, prosím! 2...All the MarblesVlkodlakBitter HeritageRoller BoogieScoringMistři hrůzyEnter the SamuraiBanned, Exploited & Blacklisted: The Underground Work of Controversial Filmmaker Shane RyanKing Cohen: The Wild World of Filmmaker Larry CohenElectric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon FilmsSorrow’s WayThe Jimmy Star Show with Ron Russell


Aktualizace osobnostního profilu Laurene Landon: 1.11. 2023 10:49