Michael Oblowitz


Jihoafrický režisér kameraman, scenárista, producent, skladatel Michael Oblowitz je znám jako filmař nezávislého hnutí No wave.

Jeho režíjní debut byl nízkorozpočtový středněmetrážní no wave počin Minus Zero (1979) a poté krátkometrážní Is/Land (1981), který vyhrál hlavní cenu na Melbourne IFF. První celovečerní avantgardní film noir King Blank (1983) byl uveden na mnoha mezinárodních filmových festivalech. Výše uvedená tvorba je ve stálé sbírce Muzea moderního umění v New Yorku. Oblowitz také produkoval a režíroval stovky reklam a hudebních videí s řadou hvězd, jako jsou Jeff Beck, Kurtis Blow, Carlos Santana, Carole King, Eric Clapton, David Bowie nebo Rolling Stones.

V 90. letech získal nominaci za Nejlepší fim snímkem This World, Then the Fireworks (1997) na Mystfest. Hlavníce cenu za Nejlepší thriller si odnesl film The Traveler (2010) a jeho dokument Heavy water (2015) získal hlavní ceny na několika filmových festivalech. Oblowitzův životopisný film Frank and Ava (2018) získal tři nominace a rovněž vyhrál dalších 5 hlavních cen na pěti prestižních filmových festivalech.

Michael Oblowitz csfd

Confidential InformantFrank and AvaThe Ganzfeld HauntingThe TravelerŽraločí mužCizinecZabijákAreola, TheNa texaské hraniciX-WampŽivot jako ohňostrojKing BlankHeavy WaterThousand Year Journey, ADark TracksIs/LandKurtis Blow: BasketballThe Queen of Hollywood BlvdBlank City


Aktualizace osobnostního profilu Michael Oblowitz: 7.3. 2024 02:07