Miroslav Saic 80 let


Miroslav Saic vyrůstal ve venkovském prostředí v severních Čechách, od dětství se věnoval divadlu, které pak bez profesionální herecké průpravy začal v polovině 60. let hrát na oblastních scénách ve Varnsdorfu a Liberci, v letech 1965-1967 byl hercem Divadla Jiřího Wolkera, v té době zároveň hostoval v Národním divadle. Téměř čtvrtstoletí hrál v Divadle E. F. Buriana (1967-1991), po zániku této scény je hercem na volné noze.

Po odchodu ze stálého divadelního angažmá přesunul Saic těžiště své práce do oblasti dabingu, kterému se věnoval nejen jako herec, ale i jako režisér především v letech 1994-2000, kdy spoluvytvářel dabing pro televizi Nova. Jeho hlas zazníval z dnes již kultovních seriálů jako MASH, Simpsonovi nebo Ženatý se závazky, namluvil ale také desítky filmů.

Manželkou Miroslava Saice je herečka Jana Walterová (*1942). Hercem je také jejich syn Jakub Saic (*1969).


13.7.1943
Klapý, Protektorát Čechy a Morava
Miroslav Saic csfd

RašínZločin v PolnéDuhová horaAť ten kůň mlčí!Komu šplouchá na majákZtracená dcera z Frýdlantu hraduSupersenMamzelle NitoucheO moravské zemiDěravá kapsaDny zrady I.Dny zrady II.Skleněná pannaTři nevinníVztekSmrt si vybíráStudánka bílé panenkyČerný vlkČlověk není sámNávštěvyJak v Bratrouchově vyzráli na hastrmanaSkřivánci na nitiTa třetíDívka s třemi velbloudyNeklidnou hladinouModrý kódBohémaHospodaArabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádekDobrodružství kriminalistikyPřítelkyně z domu smutkuPřípad pro zvláštní skupinuMalé dějiny jedné rodinyMalý pitaval z velkého městaČas zakladatelůVe znamení MerkuraNemocnice na kraji městaÚsměvy světaAndersenovy pohádkyDruhý život Mistra Jana Husa


Aktualizace osobnostního profilu Miroslav Saic: 22.4. 2024 14:10