Ludvík Wolf 84 let


Během své sportovní kariéry, se stal úspěšným judistou (2 x mistr republiky, mezi lety 1962 –1968 člen československého reprezentačního týmu) a zároveň i úspěšným zedníkem – omítkářem. Civilní práce brzy po vyučení zanechal a raději se věnoval sportovní a filmové kariéře. Judu se aktivně věnoval od patnácti do třiatřiceti let.

Po roce 1975 filmové natáčení omezil a věnoval se již jen judistickému sportu v roli trenéra národní reprezentace. Úspěšně ji vedl jedenáct let (mj. 3 x účast na olympijských hrách.) Po skončení aktivního trénování judistické reprezentace se stal trenérem juniorské tenisové reprezentace a posléze jedním z nejúspěšnějších kondičních trenérů tenisových hvězd (A. Strnadová, P. Korda, J. Kafelnikov, T. Woodbridge, M. Woodford, M. Damm, D. Vacek, D. Rikl, C. Doseděl, aj.)

V současné době se věnuje rodině a vnoučatům.


14.11.1939
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Ludvík Wolf csfd

Pěsti ve tměJak básníci přicházejí o iluzeSmrt stopařekJá jsem Stěna smrtiLvi salónůPíseň o stromu a růžiAť žijí duchové!Hop - a je tu lidoopOsvobození PrahySarajevský atentátTam, kde hnízdí čápiTobě hrana zvonit nebudeDvacátý devátýJak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v ČecháchMuž z LondýnaPřípad mrtvého mužeSokolovoZbraně pro PrahuDny zrady I.Dny zrady II.Družina černého peraNoc na KarlštejněTři oříšky pro PopelkuZločin v Modré hvězděKronika žhavého létaŠest medvědů s CibulkouSvět otevřený náhodámMaratónObjížďkaJá, spravedlnostMarketa LazarováRozmarné létoÚdolí včelPoslední růže od CasanovyUkradená vzducholoďBláznova kronikaLimonádový Joe aneb Koňská operaZačít znovaPan Tau


Aktualizace osobnostního profilu Ludvík Wolf: 6.12. 2023 11:06