Alfred E. Green (1889 - 1960)


A. E. Green se k filmu dostal jako herec v roce 1912, když podepsal smlouvu se Selig Polyscope Company. Později se stal asistentem režiséra Colina Campbella a začal režírovat krátké snímky. V roce 1917 začal s tvorbou celovečerních snímků.

Mezi jeho dalšími průměrnými filmy vyčnívá jeden, a to ten nejkontroverznější – Baby Face (1933), který byl cenzurovaný. V roce 1935 režíroval Green film Dangerous v hlavní roli s Bette Davis, která za svůj výkon vyhrála Oscara v kategorii ocenění pro nejlepší herečku. Mnohem později přišel Greenův úspěšný film The Jolson Story (1946) a také western Four Faces West (1948), známý mimo USA pod expresivnějším názvem They Passed This Way. Poté následoval další řetězec filmů, avšak šlo většinou o průměrné a nevýrazné snímky.

Green trpěl mnoho let artritidou, která se mu s přibývajícím věkem zhoršovala. V jednom rozhovoru producent Albert Zugsmith připomněl, že během natáčení filmu Top Banana (1954) byl Green nemocí tak ochromen, že se jen zřídka dokázal pohnout z režisérského křesla. Svůj poslední celovečerní film tedy natočil a dokončil v roce 1954 a zbytek své kariéry strávil režií epizod televizního seriálu The Lone Wolf.

Green byl ženatý s herečkou němých filmů Vivian Reed. Měli spolu tři děti, Douglase Greena, Hiltona A. Greena a Marshalla Greena, kteří šli v otcových šlépějích a pracovali jako pomocní režiséři.


11.7.1889
Perris, California, USA
4.9.1960
Hollywood, Los Angeles, California, USA
Alfred E. Green csfd

Top BananaParis ModelThe Eddie Cantor StoryInvasion, U.S.A.Two Gals and a GuyPříběh Jackieho RobinsonaSierraCover UpFour Faces WestThe Girl from ManhattanCopacabanaThe Fabulous DorseysTars and SparsThe Jolson StoryA Thousand and One NightsMr. Winkle Goes to WarStrange AffairAppointment in BerlinThere's Something About a SoldierMeet the StewartsThe Mayor of 44th StreetAdventure in WashingtonBadlands of DakotaEast of the RiverFlowing GoldShooting HighSouth of Pago Pago20,000 Men a YearKing of the TurfThe Gracie Allen Murder CaseRide a Crooked MileThe Duke of West PointLet's Get MarriedMr. Dodd Takes the AirThe League of Frightened MenVítězný běhColleenMore Than a SecretaryThe Golden ArrowThey Met in a TaxiTwo in a CrowdHere's to RomanceNebezpečnáSweet MusicThe Girl from 10th AvenueThe Goose and the GanderA Lost LadyAs the Earth TurnsAs the Earth TurnsDark HazardGentlemen Are BornHousewifeSide StreetsThe Merry FrinksBaby FaceCentral AirportI Loved a WomanParachute JumperThe Narrow CornerIt's Tough to Be Famous


Aktualizace osobnostního profilu Alfred E. Green: 31.10. 2023 07:50