Desmond Davis (1926 - 2021)


Desmond Davis, známý též jako Desmond Davies či Des Davis, filmový a televizní režisér, se narodil 24. května 1926 v Londýně. V natáčecím prostředí začínal od píky a celá čtyřicátá léta byl k vidění v projektech Britain´s Army Film Unit jako obyčejný kluk s klapkou. Po tomto zdlouhavém prosazovacím období už se Davis podílel jako kameraman na filmech Kapka medu, Osamělost přespolního běžce a Tom Jones významného režiséra Tonyho Richardsona. Jako kameraman byl po ruce i legendárnímu Johnu Hustonovi při Freudovi.

Po sedmdesátých letech, kdy se Davis věnoval pouze televizní práci, přišel v roce 1981 velkofilm SOUBOJ TÍTÁNŮ, jenž měl mohutný divácký ohlas. Poté se opět vrátil k televizní tvorbě, na jejímž poli působí dodnes. Upozornil zejména mysteriózním ZNAMENÍM ČTYŘ, které mu v roce 1983 vybojovalo cenu za nejlepší režii na italském Mystfestu, pořádaného tradičně poblíž San Marina, v přímořské Cattolice.


24.5.1926
Londýn, England, Velká Británie
3.7.2021
Desmond Davis csfd

Doggin' AroundThe Man Who Lived at the RitzLove with the Perfect StrangerZeď strachuIn a Glass DarklyCamilleDěvčata z venkovaZkouška nevinyZnamení čtyřSouboj TitánůMeasure for MeasureNice Girl Like Me, ASmashing TimeByla jsem tu šťastnáThe UncleGirl with Green EyesThe ChiefScreen OneThe New AvengersThe Adventures of Sir LancelotRodinka na kouskyTělo jako důkaz


Aktualizace osobnostního profilu Desmond Davis: 15.4. 2024 01:38