Ken Jenkins 83 let


Ken Jenkins během svého profesního života prošel snad vším - od práce osvětlovače až po režisérské křeslo. Svou hereckou pouť odstartoval už na střední škole, kde si zamiloval divadelní tvorbu a dílo klasika Williama Shakespeara. Účastnil se i her inspirovaných díly Tennessee Williamse či G. B. Shawa a podle jeho slov mu právě tato životní etapa obrátila život naruby.

Na svém kontě má nespočet epizodních rolí v televizních seriálech, jmenovitě například AKTA X či STAR TREK: NOVÁ GENERACE. Objevil se i ve spoustě filmů, kde často ztvárňoval postavy vojáků. I když za svou dlouhou hereckou kariéru dostal možnost zahrát si několik desítek charakterů, žádný z nich ho neproslavil tolik jako postava primáře Boba Kelsa v seriálu z lékařského prostředí SCRUBS.

Se svou bývalou ženou vychoval tři syny, z nichž jen jeden (Daniel) se rozhodl pro povolání svého otce. Ve volném čase se zabývá tréninkem psů a jeho vlastní domácí mazlíček Baxter si zahrál právě ve SCRUBS.


28.8.1940
Dayton, Ohio, USA
Ken Jenkins csfd

Welcome to ParadiseFidelJeden pokojNejhorší obavyZloději časuAgent z PanamyJmenuji se Sam60 sekundŠťastná číslaBalloon FarmŠerifPsychoŽivot jako večírek: Příběh Pamely HarrimanovéŽízeňBoeing 747 v ohroženíOdvaha pod palbouPoslední tanecPoslední zůstáváVzali rohaHra o rodinuA Time to HealBílá míleIn the Best of Families: Marriage, Pride & MadnessA kapela hrála dálDům tajemství a lžíNa rozhraníSoukromá záležitostEdge of HonorLove, Lies and MurderZa bílého dneAir AmericaDark AvengerFalešná idylaPadlý andělRodina špionůZa ranního rozbřeskuAž k bodu zlomuOutside Woman, ThePropastRoe vs. WadeV nepřátelském poliNehoda na silu 7Čaroděj osamělostiMatewanWhat Comes AroundHeart of SteelIn FashionGirls WeekendMěstečko ZáhadMěsto ženBlack-ish


Aktualizace osobnostního profilu Ken Jenkins: 19.11. 2023 14:41