Vanessa Parise 53 let


Vanessa pochází z početné italsko-americké rodiny. Vyrůstala v malém městečku Watch Hill na západním pobřeží Rhode Islandu jako prostřední z pěti dětí.

Filmové plátno ji však táhlo mnohem více, proto se vydala do Hollywoodu, aniž by zde měla jakékoliv kontakty. Musela tvrdě dřít, aby si zahrála v několika televizích a nezávislých filmech. Pak se však pustila do vlastní tvorby. Krátký film LO A JO (1998) sama napsala, režírovala, produkovala a dokonce v něm i hrála. Tento krátkometrážní film se dostal na mnoho festivalů a získal řadu ocenění. Dlouho tak na sebe nenechal čekat její první celovečerní film, komediální drama POLIBTE NEVĚSTU (2002), na kterém se opět podílela scénáristicky, režisérsky, herecky i jako producent. Film dostal 4 festivalová ocenění (za hudbu, scénář, režii i herecký výkon). Jejím posledním dílkem je romantická komedie PROTIKLADY SE PŘITAHUJÍ (2008).

Nyní Vanessa žije se svým přítelem v Los Angeles. Když zrovna netočí žádný film, ráda cestuje, běhá, cvičí jógu nebo poslouchá dobrou hudbu (mezi její favority patří např. Coldplay, Norah Jones, U2, Annie Lenox). Její mi oblíbenými filmy pak jsou Americká krása, Rocky, Kmotr II nebo Casablanca. Jejím největším hrdinou je ale prý její skvělá prababička.


31.7.1970
New York, New York, USA
Vanessa Parise csfd

The Simone Biles Story: Courage to SoarDrink Slay LoveFrom Straight A's to XXXDokonalé opojeníThe Unauthorized Beverly Hills, 90210 StoryFanklub smrtiOsudná předtuchaComing Home for ChristmasThe Wedding ChapelProtiklady se přitahujíPolibte nevěstuFlashCesta svatojánských mušekDobrý doktorDoktořiCharmedRunawaysJen špetka magieAndi MackProjekt Mc²On Set, on EdgeLo and JoJsem v kapeleVěřte nevěřteVolání srdce


Aktualizace osobnostního profilu Vanessa Parise: 30.10. 2023 17:24