Isabella Leong 35 let


Isabella Leong se narodila 23. června 1988 v tehdy portugalské kolonii, poloostrově Macao. Pochází ze smíšené rodiny, její otec, který brzy po jejím narození zemřel, byl Portugalec, matka je napůl Číňanka/Angličanka. Do svých patnácti let žila Isabella v Macau. Ve dvanácti začala s prací modelky, začala i s pěveckou kariérou, ale ta nenesla výraznější úspěchy. Začala s profesí herečky hostovaním v seriálu SUNSHINE HEART roku 2004. O rok později přišel její filmový debut ve snímku bratří Pangů THE EYE 10 a ten samý rok ještě hrála v poloanimované pohádce BUG ME NOT. Za druhý zmiňovaý snímek získala nominaci na Hong Kongskou filmovou cenu pro nejlepšího nováčka.

Další vysoce zajímavé účinkování má v romantickém, lehce psychedelickém dramatu SPIDER LILIES, který se zabývá příběhem milostného vztahu dvou dívek, kde partnerku Isabelly hraje Rainie Yang. Film získal cenu na MFF v Berlíně pro nejlepší film a stejné ocenění vyhrál i na MFF v Bangkoku. V roce 2008 účinkuje Isabella s Angelicou Lee v romantickém thrilleru TSUIE HARKA MISSING. Ten samý rok získá Isabella vedlejší roli v hollywoodském filmu MUMIE III: HROBKA DRAČÍHO CÍSAŘE.

Kromě herectví se Isabella věnuje i zpěvu, vydala několik nosičů, nejraději má pop a hip hop, ovládá kantonštinu, mandarínštinu, angličtinu. Počkejme si čím nás tato kráska překvapí příště, neboť zvládá charakterní vážné role i menší roličky lehčích žánrů. Má rozhodně potenciál na hlavní i vedlejší role bez ohledu na žánr, určitě o Isabelle v budoucnu ještě hodně uslyšíme a já doufám, že jenom v dobrém.


23.6.1988
Macau, Portugalsko
Isabella Leong csfd

Bursting PointLáska za láskou12 Golden DucksNian NianMumie: Hrob Dračího císařeShen hai xun renPavoučí lilieXi wang zhi wangChun tian hua hua tong xue huiIsabellaWang xiangYun shui yaoChong bu zhiMeng longOko 3Velké dobrodružství


Aktualizace osobnostního profilu Isabella Leong: 25.4. 2024 00:49