Bruce Dickinson 65 let


Celým jménem Paul Bruce Dickinson se narodil mladistvým rodičům v hornickém městečku Worksop. I když jeho pravé křestní jméno bylo Paul, nechával si odmala říkat Bruce. Žil i s čerstě plnoletými rodiči u prarodičů, kteří ho zpočátku vychovávali. Kvůli částemu stěhování navštěvoval několik škol nejdříve základní školu v Sheffieldu, poté privátní internátní školu v Shropshireu. Jeho soukromé vzdělání však znenadání skončilo v sedmnácti letech vyloučením potom, co se vymočil řediteli do oběda. V důsledku svého "ničemného jednání" byl Bruce terčem ponižování a šikanování od svých starších spolužáků, které se opakovalo každý večer po dobu prvního ročníku. Bruce vyrostl jako osamělé dítě mezi různými domovy a školami. Cítil se vzdálený i své sestře, díky tomu i trochu zdivočel. Po návratu do Sheffieldu se přihlásil na místní všeobecnou střední školu, kde začal zpívat ve své první kapele. Pak studoval dějiny na Queen Mary College v Lodýnském East Endu.

Průlom přišel v roce 1978, když koncert Shotts v Maidstone navštívila nečekaně skupina Samson, která ho přijala za zpěváka a díky které se tehdy proslavil a byl u ní znám pod přezdívkou "Bruce Bruce" a než od nich odešel, nahrál s nimi dva alba. O Bruce začal jevit zájem Rod Smallwood, manažer slavné heavy metalové kapely Iron Maiden. Bruce byl kapelou Iron Maiden přijat a vystřídal tehdejšího frontmana Paula DiAnna, který měl problém s drogami. V této kapele působí dodnes, jen díky své sólové dráze kapelu v roce 1993 opustil, ale po 6 letech se opět vrátil.

Mimo Iron Maiden, a sólové kariéry se věnuje a věnoval Bruce i psaní knih, šermu, řízení vlastního letadla, režírování videoklipů, televiznímu i i rozhlasovému moderování a je i konferenciér MTV. Podílel se dále na filmu Chemical Wedding, který byl inspirován jeho stejnojmeným sólovým albem, postaral se i o hudbu ve filmu. Žije se svou druhou manželkou Paddy a má tři děti.


7.8.1958
Worksop, Nottinghamshire, England, Velká Británie
Bruce Dickinson csfd

Chemical WeddingDémonHeavy Metal v oblacíchThe Paradise ClubAir Force One - Tajemství prezidentské letky PresidentialPopcenter, The Legendary Rock StoreScream for Me SarajevoMade in Japan - The Rise of Deep Purple Mk IIIron Maiden: En VivoPříběh heavy metaluRuisrock - 40 vuotta rockia ja rakkauttaHeavy Metal BritanniaIron Maiden: Flight 666Monty Python - málem pravdaPromised Land of Heavy MetalGlobal MetalSedm epoch rockuBruce Dickinson - AnthologyIron Maiden: Death On The RoadZaostřeno na spontánní samovznícení člověkaMetal & metalistéIron Maiden - The Early DaysMusikprogrammet - programmet om musikIron Maiden: Rock in RioSlavná alba: Iron Maiden - The Number Of The BeastVH-1 Where Are They Now?Slavná albaIron Maiden: Donington Live 1992Iron Maiden: Raising HellBruce Dickinson: Dive, Dive, DiveIron Maiden: Maiden EnglandIron Maiden: 12 Wasted YearsIron Maiden: Behind the Iron CurtainsIron Maiden: Live After DeathIron Maiden: Visions of the BeastIron Maiden: The Wicker ManSmash Mouth - All StarMr. Bean & Smear Campaign feat. Bruce Dickinson - (I Want to Be) ElectedIron Maiden: Can I Play with MadnessIron Maiden - Stranger in a Strange LandIron Maiden - Wasted YearsIron Maiden - 2 Minutes to MidnightIron Maiden - Aces HighIron Maiden - Flight of IcarusIron Maiden - The TrooperIron Maiden - The Number of the BeastRun To The HillsIron Maiden: The Writing on the WallIron Maiden - Speed of LightTop of the PopsTop 40Never Mind the BuzzcocksHeadbangers Ball


Aktualizace osobnostního profilu Bruce Dickinson: 27.3. 2024 00:23