Benoît Poelvoorde 59 let


Benoît Poelvoorde je belgický herec a komik. Populární je hlavně ve Francii a ve valonské části Belgie, kde se narodil. V roce 2002 získal ve Francii cenu Jeana Gabina pro mladé herecké talenty. Do povědomí diváků ve světě i u nás se dostal především až rolí Brutuse v komedii Asterix a Olympijské hry z roku 2008 či o rok později svou rolí v životopisném filmu Coco Chanel.

Poté hrál Poelvoorde v různých belgických a francouzských filmech, zde ne moc známých. V roce 2004 se však stal členem poroty na filmovém festivalu v Cannes na žádost Quentina Tarantina, který je prý velký fanoušek Man Bites Dog a který téhož roku porotě předsedal. Pak hrál v mnoha dalších filmech. V roce 2008 si zahrál po boku například Gérarda Depardieu, se kterým se setkal i ve více filmech, v komedii Asterix a Olympijské hry. Díky této roli se ale stal známější a jeho výkon ocenili i kritici. Dnes stále hraje ve spoustě francouzských filmů a oblibu si získal i jako komik. V roce 2011 získal cenu diváků na Magritte Awards.


22.9.1964
Namur, Belgie
Benoît Poelvoorde csfd

Les Grandes vacances de cowboy et indienNormální životSur la brancheCouleurs de L'incendieKouření způsobuje kašelLes Volets vertsAdieu ParisInexorableZáhada v Saint-TropezEffacer l'historiqueJak jsem se stal superhrdinouPovolání mého otceBílá jako padlý sníhCe soir, c'est PalmashowLéto v BenátkáchZbožňováníDeux filsPozor na oči!Raoul TaburinUtop se, nebo plav7 jours pas plusIls sont partoutSaint-AmourRodina k pronájmuZbrusu Nový zákonCena slávyLes Rayures du zèbreTři srdceLe Grand Méchant LoupUne histoire d'amourUne place sur la TerreQuand je serai petitVelký večerMon pire cauchemarEn chantier, Monsieur TannerJiný DumasLáska s vůní čokoládyNa mamuta!Nic k procleníZabijte mě, prosímBancs publics (Versailles rive droite)Coco ChanelPanika v městečkuAsterix a Olympijské hryLouise-MichelVálka krásekVýlet do Saint TropezCow-BoyDva světySelon CharlieZe dne na denAkoibonTu vas rire, mais je te quitteV jeho rukouAaltraAtomic Circus - Návrat Jamese BatailleNarkoSuperstarCo vtip, to mrtvolaBlbec na krku


Aktualizace osobnostního profilu Benoît Poelvoorde: 2.11. 2023 21:35