Jan Slovák 59 let


Jan Slovák se narodil 6.7. 1964 v Praze. Je známý jako autor, scenárista, zpěvák a samozřejmě herec. Začínal jako uklízeč v prostorách Národního divadla. Aktivně se zapojil v polovině 80. let, kdy se připojuje k umělcům Baletní jednotky Křeč a následně se dostává i do divadla Sklep, kde se vedle herectví a zpěvu věnuje také autorské práci. Tento krok, a také spolupráce s režisérem Vorlem, mu nepochybně otevřela cestu do filmového světa.

V roce 1994 se do televize dostává úspěšná sklepácká inscenace MLÝNY, ve které ztvárnil postavu čestného vojína Maršíka.Ve stejném roce se také objevuje v cyklu televizních povídek s názvem HISTORKY OD KRBU. V roce 1996 se opět objevuje v zahraničním filmu PINOCCHIOVA DOBRODRUŽSTVÍ, který se natáčel v Praze a Českém Krumlově. Ve stejném roce si zahrál roli reklamního producenta Roberta ve filmu KAMENNÝ MOST.

Rok 1997 a 1999 byl ve znamení menších rolí, a to ve filmech BAJEČNÁ LÉTA POD PSA a PRAHA OČIMA. Další větší roli, konkrétně brutálního policistu jménem Kid, si zahrál pod vedením Václava Marhoula, i se svými kolegy z divadla Sklep, a to ve filmu MAZANÝ FILIP z roku 2003. V roce 2008 má další malou roli ve filmu DĚTI NOCI režisérky Michaely Pavlátové.

Posledním jeho filmovým počinem je zatím role bankéře Maxy ve filmu Tomáš Vorla JAK ULOVIT MILIARDÁŘE. Scenáristicky se také podílel na filmech AKUMULÁTOR z roku 1994 a autorsky je také podepsán u inscenace ČASEM VRAH, která je ze série HISTORKY OD KRBU.


6.7.1964
Praha, Československo
Jan Slovák csfd

Mimořádná událostCesta domůO vánoční hvězděŠtěstí je krásná věcThe Catcher Was a SpyÚkryt v zooInstalatér z TuchlovicLída BaarováGangster Ka: AfričanWilsonovVejškaKlauniUlovit miliardářeDěti nociMazaný FilipPraha očima...Báječná léta pod psaKamenný mostPinocchiova dobrodružstvíKaspar HauserPensionekKafkaKouřPražská 5Táta v nesnázíchChlapHořký světPodezřeníPozadí událostíAnatomie životaBoží mlýnyHlava MedúzyOchráncePřípad RoubalPoldaSpecialistéDáma a Král


Aktualizace osobnostního profilu Jan Slovák: 2.11. 2023 21:13