Teddy Dunn


Edward „Teddy“ Wilkes Dunn se narodil v Torquay v Austrálii, vyrůstal ale v Durhamu v Severní Karolíně. Už na škole hrál divadlo, zahrál si například Jerryho ve hře Edwarda Albeeho Stalo se v Zoo (The Zoo Story), nebo Alcesta v Moliérově Misantropovi.

Nejvíce se ale do povědomí diváků bezpochyby vepsal rolí Duncana Kanea v seriálu VERONICA MARS, bývalého přítele Veroniky a bratra její nejlepší kamarádky Lilly (Amanda Seyfried). S hercem Percy Daggsem III., který v tomto seriálu hrál Wallace Fennela, jsou stále velmi dobří přátelé.

Dále se objevil v remaku MANCHURIANSKÝ KANDIDÁT (2004) a v roce 2006 hostoval v dalším úspěšném seriálu, CHIRURGOVÉ, konkrétně v druhé sérii, dvacáté epizodě, s názvem Band Aid Covers the Bullet Hole (do češtiny přeložené jako Kamarádi) jako Heath Mercer, pacient se zlomeným prstem, nad nímž se sbližují Callie a George. Jeho další rolí byl Mark Kobold ve filmu JUMPER a mihl se též v sérii KRIMINÁLKA NEW YORK, v epizodě Dost (Enough) v roli Kevina Halla. Teddyho zatím posledním filmovým počinem je Brent ve HŘE NA VRAHA (Kill theory).

Teddy má rád nejrůznější sporty, zejména baseball.

Teddy Dunn csfd

Veronica MarsováHra na vrahaJumperVšechna naše tajemstvíManchurianský kandidátKriminálka New YorkChirurgovéVeronica MarsGilmorova děvčata


Aktualizace osobnostního profilu Teddy Dunn: 4.11. 2023 20:33