Tim Blake Nelson 59 let


Tim Blake Nelson se narodil 11. května 1964 v Tulse ve státě Oklahoma. Pochází z židovské rodiny, jeho prarodiče utekli těsně před vypuknutím druhé světové války do Velké Británie a následně do USA. Jeho matkou je známá sociální aktivistka a filantropka Ruth Kaiser Nelson. Po střední škole nastoupil na Holland Hall School a na Brown University. Na první zmíněné škole promoval v roce 1982, na druhé zmíněné v roce 1986.

Tim Blake Nelson je právě vedle herectví činný také jako režisér. Ke svojí prvotině EYE OF GOD (1997) napsal také scénař. V roce 2001 natočil válečné drama ŠEDÁ ZÓNA v hlavních rolích s Davidem Arquettem, Stevem Buscemim a Harvey Keitelem a moderní adaptaci Shakespearovy tragédie O, v níž si Othella zahrál Mekhi Phifer, Jaga Josh Hartnett a Desdemonu Julie Stiles.

V roce 2009 se Timu Blaku Nelsonovi dostalo čestného uznání University of Tulsa v Oklahomě. V současnosti žije v New Yorku se svojí ženou a třemi syny.


5.11.1964
Tulsa, Oklahoma, USA
Tim Blake Nelson csfd

Captain America: Nový světDuna: Část druháAsleep in My PalmGhostedThe BricklayerThe Long HomePinocchio Guillerma del ToraGhosts of the OzarksNational ChampionsOld HenryUlička přízrakůZákon vesmíruObhájce nevinnýchPodfukářkyPád andělaThe Jesus RollsThe True Don QuixoteTribeZprávaBalada o Busteru ScruggsoviMonsterDeidra & Laney Rob a TrainSidney HallThe InstituteBiřmováníKolosUlička slávyAnestezieFantastická čtyřkaFor JusticeSmrt čmuchalaSíla životaThe Sound and the FuryAs I Lay DyingBlue CapriceBoží stvořeníBukowskiSnake and MongooseLincolnMáme rádi velrybySin BinNadějný rokOddělenRande u přepážkyYelling to the SkyLeaves of GrassPossible Side EffectsSaint John of Las VegasWhat Goes UpAmerican VioletNeuvěřitelný HulkAstronautCome Early MorningDarwinovy cenyFidoSoví houkáníPraštění láskouSyrianaThe MogulsWarm Springs


Aktualizace osobnostního profilu Tim Blake Nelson: 5.11. 2023 12:42