Mary Carlisle (1914 - 2018)


Teprve čtyřletou Mary přivedla do Hollywoodu její nedávno ovdovělá matka. Během oběda s matkou v sídle Universal Pictures si jí všiml Carl Laemmle jr.a nabídl jim screen test. Poprvé se Mary objevila před kamerou v osmi letech po boku Jackieho Coogana ve filmu IF I WERE KING. Mary se ale rozhodla nejprve dokončit školu a teprve poté naplno odstartovat svou filmovou kariéru. Defimitivně se vrátila před kameru v roce 1930, kdy si zahrála v hudebním filmu MADAM SATAN, který produkoval a režíroval Cecil B. DeMille. S nabídkami filmových rolí se roztrhl pytel od roku 1932, kdy byla zvolena jednou z WAMPAS Baby Stars.

V roce 1942 se provdala za herce Jamese Blakelyho, ze kterého se postupem času stal producent 20th Century Fox. Manželé spolu měli jedno dítě a žili společně až do Jamesovy smrti v lednu roku 2007. V roce 2010 získala svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. V roce 2012, ve věku rovných 100 let, je nyní jedinou žijící WAMPAS Baby Star.


3.2.1914
Boston, Massachusetts, USA
1.8.2018
Los Angeles, California, USA
Mary Carlisle csfd

Dead Men WalkBaby Face MorganTorpedo BoatRags to RichesDance, Girl, DanceBeware Spooks!Call a MessengerFighting ThoroughbredsHawaiian NightsInside InformationRovin' TumbleweedsDr. RhythmHunted MenIllegal TrafficSay It in FrenchTip-Off GirlsTouchdown, ArmyDvakrát nebo nicHotel HaywireNandáme jim to, námořníciLady Be CarefulLove in ExileChampagne for BreakfastGrand Old GirlIt's in the AirKind LadyOne Frightened NightSuper-SpeedThe Great Hotel MurderThe Old HomesteadGirl o' My DreamsHandy AndyKentucky KernelsMillion Dollar RansomMurder in the Private CarOnce to Every WomanPalookaThat's GratitudeThis Side of HeavenCollege HumorEast of Fifth AvenueLadies Must LoveMen Must FightSaturday's MillionsShould Ladies BehaveThe Sweetheart of Sigma ChiDown to EarthHer Mad NightHotel ContinentalLidé v hoteluNight CourtSlzy láskyThis Reckless AgeThe Great LoverChildren of PleasureMadam SatanMontana MoonPassion FlowerRemote ControlThe Girl Said No


Aktualizace osobnostního profilu Mary Carlisle: 17.11. 2023 02:38