Eddie Redmayne 42 let


„Rád bych řekl, že jsem z těch lidí, kteří nemůžou vystát dívat se na sebe. Ale já si nemůžu pomoct – musím se dívat. Na to jsem až moc zvědavý."

Eddieho prvním potykáním se stříbrným plátnem bylo australské kriminální drama LIKE MINDS (2006), kde rovnou dostal příležitost v hlavní úloze snímku. Tím byl sedmnáctiletý Alex podezřelý z vraždy několika svých spolužáků. Eddie svým neobvyklým zjevem mezi ostřílenými australskými rodáky Toni Collete a Richardem Roxburghem rozhodně nezapadl a dalo by se říci, že i vytyčil směr, kterým se budou ubírat jeho další hrdinové. Psychicky narušený byl i homosexuální Anthony Baekeland z filmu SAVAGE GRACE (2007) režiséra Toma Kalina. Film na podkladu dekadentních šedesátých let americké smetánky vyprávěl příběh právě nesmělého Tonyho a jeho osamělé dominantní matky (Julianne Moore). Kvůli této roli musel zvládnout americký přízvuk, který se musel naučit i pro roli syna Angeliny Jolie a Matta Damona v De Nirově KAUZA CIA (2006), kam byl, jak sám žertem říká, obsazen jen kvůli tomu, že má na syna této dvojice dostatečně plné rty. Eddie měl rovněž šanci zahrát si ve třech filmech týkajících se doby vlády Tudorovců – v televizní KRÁLOVNĚ ALŽBĚTĚ (2005) s Helen Mirren a v Kapurově spektakulární KRÁLOVNĚ ALŽBĚTĚ: ZLATÝ VĚK (2007) s Cate Blanchett, kde v obou dvou filmech ztvárnil zrádce – ve druhém jmenovaném dokonce atentátníka na královnu. V romantickém dramatu KRÁLOVA PŘÍZEŇ (2008) si zahrál manžela Mary Boleynové (Scarlett Johansson) – milenky Jindřicha VIII.

V roce 2008 se stal modelem pro módní značku Burberry.Ve volném čase hraje na klavír, maluje a navštěvuje výtvarné galerie.


6.1.1982
Londýn, England, Velká Británie
Eddie Redmayne csfd

The Last Days of NightDobrá sestraFantastická zvířata: Brumbálova tajemstvíChicagský tribunálVzduchoplavciFantastická zvířata: Grindelwaldovy zločinyPračlověkFantastická zvířata a kde je najítDánská dívkaJupiter vycházíTomáš a jeho přátelé - Sodorská legenda o ztraceném pokladuTeorie všehoBídníciPtačí zpěvFracekMůj týden s MarilynThe Miraculous YearČerná smrtZlomový rok 39Čekání na zázrakKrálova přízeňThe Yellow HandkerchiefDivoká krásaKrálovna Alžběta: Zlatý věkKauza CIALike MindsThe Day of the JackalPilíře ZeměTess z rodu D'UrbervillůKrálovna AlžbětaDoctorsV záři reflektorůThe Making of the Danish GirlHollywood Film AwardsBídníci: od románu k filmu a muzikálu80th Golden Globe AwardsBurning QuestionsHollywood InsiderIMDbriefIMDb on the Scene - InterviewsThe 74th Golden Globe Awards2016 MTV Movie AwardsNerdroticOscar 2016The EE British Academy Film Awards 2016Zlatý Glóbus 2016The 21st Annual Screen Actors Guild Awards


Aktualizace osobnostního profilu Eddie Redmayne: 28.12. 2023 13:33