Michel Gondry 60 let


Michel Gondry je momentálne jeden z najviac oceňovaných a rešpektovaných režisérov hudobných videoklipov na svete. Svoju kariéru začal počas štúdia na výtvarnej škole vo Francúsku. Už jeho prvé pokusy pre kapelu Oui Oui, kde sám hral na bubnoch, prilákali pozornosť iných miestnych skupín a netrvalo dlho a začal pracovať na medzinárodnej úrovni. V roku 1993 sa stretol s islandskou speváčkou Björk a odštartoval svoj najdlhší a najúspešnejší profesionálny vzťah. Ich debutový videoklip, "HUMAN BEHAVIOR", vyhral prakticky každé mysliteľné ocenenie. Nasledovalo ďalších päť videoklipov (napr. "JOGA", "BACHELORETTE") a spolupráca s ďalšími svetoznámymi hudobníkmi: The Rolling Stones, Beck, Daft Punk, Chemical Brothers, Foo Fighters, Lenny Kravitz, Sheryl Crow, Cibo Matto či Kylie Minoque. Zoznam videoklipov, ktoré boli odmenené na jednom z mnohých festivalov, by vydal na ďalší článok.

Jeho filmový debut bol snímok "HUMAN NATURE", príbeh o tom, že všetci ľudia myslia v skutočnosti na to isté - na sex. Aj napriek neveľkým zárobkom dostal dôveru producenta Steva Golina a pustil sa do režírovania filmu "ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND“. Celý film je akýmsi symbolický prostredníkom vytrčeným na všetkých neprajníkov, ktorý pochybovali o jeho režijných schopnostiach vo filmovej sfére. Gondry síce rozpráva príbehy o ľuďoch a ich životoch, no tvrdohlavo odmieta vykresľovať realitu tak, ako ju poznáme.


8.5.1963
Versailles, Francie
Michel Gondry csfd

Le Livre des solutionsMikrob a GasoilPěna dníPoslední školní autobusZelený sršeňProsíme přetočteTokio!Science des rêves, La - Film BNauka o snechThe Willowz: SeeinsquaresVěčný svit neposkvrněné mysliSlez ze stromuK smíchuFlight of the ConchordsJe muž, který je vysoký, šťastný?How to Blow Up a Helicopter (Ayako's Story)Trn v srdciBlock PartyI've Been Twelve ForeverThe Work of Director Michel GondryClip Cult Vol. 1: Exploding CinemaJimmy Kimmel Live!The Chemical Brothers: GoBjörk: CrystallinePaul McCartney: Dance TonightGary Jules: Mad WorldKanye West: Heard 'Em SayKylie Minogue: Come into My WorldThe Chemical Brothers: Star GuitarThe Chemical Brothers: Let Forever BeThe Rolling Stones: Gimme ShelterBjörk: BacheloretteDaft Punk: Around the WorldSheryl Crow: A Change Would Do You Good (Version 2)Björk: Army of MeFoo Fighters: EverlongMassive Attack: ProtectionThe Rolling Stones: Like a Rolling StoneSinéad O'Connor: Fire on BabylonBjörk: Human BehaviourLenny Kravitz: BelieveOui Oui: Les caillouxChemical Brothers: Singles 93-03Massive Attack: Eleven PromosBjörk: VolumenD.A.F.T.DétourPecan PieOne Day...La LettreVingt p'tites tours


Aktualizace osobnostního profilu Michel Gondry: 22.10. 2023 06:22