Jarmila Gerlová 80 let


Jarmila Gerlová je česká zpěvačka a herečka. Herectví vystudovala u velikána českého filmu Oldřicha Nového. V 60. a 70. letech se objevila v epizodních rolích v několika filmech (např. Já, truchlivý bůh – 1967, Zabil jsem Einsteina, pánové... – 1969 nebo Hry lásky šálivé – 1971 a Romance za korunu – 1975).

Brzy po rozpuštění tria Gerlová se svým manželem a malým dítětem emigrovali do Západního Německa, kde se ještě nějaký čas věnovala zpěvu v rámci dívčí kapely. „Ukázalo se, že jsou to lesby a na zájezdech to na mě začaly zkoušet. Časem to už nebylo k vydržení, a tak jsem od nich musela utéct,“ popisuje Gerlová odvrácenou stranu své pěvecké kariéry.

Po revoluci žila Gerlová střídavě v Německu i České republice, kde se starala o zděděné nemovitosti.


22.7.1943
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Jarmila Gerlová csfd

Radost až do ránaZrcadleníRomance za korunuHvězda padá vzhůruKrálovské usínáníHry lásky šálivéPět mužů a jedno srdceJulietteJá, truchlivý BůhZabil jsem Einsteina, pánové...Bylo čtvrt a bude půlDvě z Říma13. komnataKarel GottJdi za štěstímKarel Gott v LucerněBratislavská lýra 1976: Karel GottBratislavská lýra 1975: Karel GottMít svůj koutKarel Gott ve SlanémMelodie, které Vás pohladíVítězové Zlatého slavíka 78Karel Gott ve SlanémSilvestr hravý a dravýSilvestr na přání aneb Čí jsou hory KavčíHudba - to je mojeZpívá Karel GottChvíle pro písničkuTelevarieté


Aktualizace osobnostního profilu Jarmila Gerlová: 11.11. 2023 02:41