Steve Barron 67 let


Filmový producent, vlivný tvůrce videoklipů, režisér úspěšných snímků určených především pro mladší diváky. To vše je Steve Barron.

To, že se dá Steve k filmu, mu už bylo prakticky předurčeno, protože jeho maminka je filmařka Zelda Barronová a navíc si již jako dvanáctiletý ,,přičichl" k filmařině, když si zahrál ve snímku IF s Malcolmem McDowellem. Po dokončení St. Marylebone Grammar School se Steve vrhl na dráhu filmaře a postupně se z něj stal významný hráč na poli hudebních videí. Inovativní videoklipy na šikovného Ira rychle upozornily a bylo jasné, že se Barron dřívě či později přesune na stříbrné plátno.

Barron debutoval komedií ELECTRIC DREAMS. Poťouchlá komedie o zamilovaném počítači naplňovala někdy až naivní představy, které v 80. letech doprovázely nově příchozí technologie, svému režisérovi ostudu rozhodně neudělala a připravila mu půdu pro další, tentokrát mnohem ambicióznější projekt.

Irský režisér se totiž stal tím, kdo jako první mohl na plátně kin oživit slavné želvy ninja. Snímek TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES, předurčený k obrovskému komerčnímu úspěchu, se mohl opřít o skvělé masky želvích bojovníku i o celosvětovou mánii, kterou vyvolal animovaný seriál. Barronovy želvy sice hrály na temnější strunu než seriálový předchůdce, přesto na ně mladí diváci houfně chodili do kin a první díl pozdější trilogie vydělal celosvětově více než dvě stě miliónů dolarů. První hraný film o zmutovaných želvách se stal v roce 1990 pátým nejvýdělečnějším snímkem v amerických kinech, což je v konkurenci takových hitů jako je komedie HOME ALONE, či oskarový DANCES WITH WOLVES, velice solidní výsledek. Minimálně z tohoto hlediska je TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES vrchol Barronovy kariéry.


4.5.1956
Dublin, Irsko
Steve Barron csfd

SupervizedKyberválkaOstrov pokladůChoking ManStrážce snůDo tohoKrysaTisíc a jedna nocMerlinPinocchiova dobrodružstvíŠišouni v New YorkuŽelví nindžovéBryan Adams: RecklessElektrické snyThe Marlow Murder ClubMrs Sidhu InvestigatesMurder in ProvenceCesta kolem světa za 80 dníDurrelloviThe StorytellerMichael Jackson: Number OnesBest of BowieZZ Top - Give It UpDavid Foster & Olivia Newton-John: The Best of MeSheena Easton: Magic of LoveZZ Top - Rough BoyA-Ha: Take on MeA-ha: The Sun Always Shines on T.V.Toto: HolyannaBryan Adams - HeavenBryan Adams - Run To YouBryan Adams - Summer of 69Bryan Adams: Kids Wanna RockBryan Adams: SomebodyBryan Adams: Cuts Like a KnifeBryan Adams: This TimeSheena Easton: Telefone (Long Distance Love Affair)Fun Boy Three & Bananarama: It Ain't What You Do It's the Way That You Do ItMichael Jackson: Billie JeanSheena Easton: Ice Out in the RainSheena Easton: MachineryToto: AfricaToto: RosannaSheena Easton: For Your Eyes OnlyMichael Jackson: Video Greatest Hits - HIStory


Aktualizace osobnostního profilu Steve Barron: 11.4. 2024 14:13