Michael Fassbender 47 let


V jedné ze závěrečných scén snímku 300 zakřičel král Leonidas jméno Stēlios, uzavřená sparťanská bojová formace štítů a kopí se otevřela a z ní se vyřítil Michael Fassbender, aby zasadil ještě jeden smrtelný úder nepříteli. Tento německý rodák se v útlém dětství přestěhoval do irského Killarney, kde vystudoval Saint Bernard´s College. Jeho rodiče vlastnili restauraci West End House, šéfkuchařem tam byl Josef Fassbender - Michaelův otec. Vychován byl jako katolík v rámci čehož asistoval při mších jako ministrant.

První velká role přichází v podobě seržanta Burtona „Pat“ Christensena ze seriálu BAND OF BROTHERS. U tematiky 2. Světové války zůstal i v Tarantinově filmu INGLOURIOUS BASTERDS jako Archie Hicox. Dalšími hereckými výzvami byl již zmíněný, svaly oplátovaný Sparťan, vězeň Bobby Sands z filmu HUNGER, za jehož ztvárnění získal Michael tři ceny za nejlepšího herce, role Stevea z hororu EDEN LAKE, postava nacistického výzkumníka a zapáleného okultisty Richarda Wirtha v mysteriózním thrilleru TOWN CREEK atd. Také produkoval, režíroval a svým hereckým výkonem obohatil divadelní adaptaci Tarantinových RESERVOIR DOGS.

Rok 2009 vynesl Michaela mezi hereckou elitu. Následovaly snímky JONAH HEX, hlavní role ve filmech JANA EYROVÁ a CENTURION. V roce 2011 dostal možnost ztvárnit postavu Erica "Magneta" Lehnsherra.

Je 185 centimetrů vysoký a má modré oči. Ovládá hru na kytaru, klavír a akordeon. Jeho matka, původem z Irska, byla v příbuzenském vztahu s legendou Irské války o nezávislost a jednou z vysoce postavených osobností odbojové organizace IRA, Michaelem Collinsem. Cennou Michaelovou schopností je perfektní zvládnutí němčiny a angličtiny, není proto náhodou, že jeho filmové postavy mají často německé kořeny.


2.4.1977
Heidelberg, Baden-Württemberg, Západní Německo
Michael Fassbender csfd

HopeThe Wild BunchJeden gólKung Fury 2ZabijákX-Men: Dark PhoenixOd písně k písniSněhulákVetřelec: CovenantAssassin’s CreedProti vlastní krviSvětlo mezi oceányX-Men: ApokalypsaMacbethSlow WestSteve JobsFrankX-Men: Budoucí minulost12 let v řetězechKonzultantPrometheusJana EyrováNebezpečná metodaStudX-Men: První třídaZkratCenturionJonah HexFish TankHanebný panchartiKrvavý potokHladJezero smrtiĎáblova poutaAngelWedding Belles300: Bitva u ThermopylTrial & Retribution: Sins of the FatherOur Hidden LivesMedvídek WinnieNejzáhadnější vraždySherlock Holmes a případ hedvábné punčochySpiknutí střelného prachuCarlaHercule PoirotHexMurphy's LawWilliam and MaryNCS ManhuntBratrstvo neohroženýchHearts and BonesHolby CitySuperzločinciMaster Class: Ridley Scott13thMutant vs. Machine: The Making of 'X-Men: Days of Future Past'


Aktualizace osobnostního profilu Michael Fassbender: 22.11. 2023 21:02