Andrej Někrasov 67 let


Ruský režisér Andrej Někrasov Lvovich se narodil roku 1958 v Petrohradě, kde také později studoval na divadelní akademii obor herectví a režie. Magisterský diplom si odnesl z bristolské University Film School. Také vystudoval literární komparastiku a filosofii v Paříži.

Prvním dramatem SPRINGING LENIN z roku 1993 si vysloužil Někrasov cenu UNESCO v Cannes. Následovalo ocenění na Mannheim-Heidelbergském filmovém festivale za první celovečerní film LÁSKA JE SILNÁ JAKO SMRT v roce 1997. Druhý celovečerní snímek LUBOV A JINÉ NOČNÍ MŮRY z roku 2001 se setkal s uznáním na mnoha filmových festivalech, včetně Sundance a Berlína.

Postavení "režiséra disentu" Někrasov potvrdil pozoruhodným snímkem KAUZA LITVINĚNKO (2007), kde se zabývá okolnostmi, které vedly k vraždě ruského bývalého tajného agenta Alexandra Litviněnka v Londýně v roce 2006. Materiál je krom jiného sestaven z přímých výpovědí na kameru později zavražděného, který odhaluje strategie KGB.

V roce 1990 se Někrasov oženil s herečkou Olgou Konskaya. Olga Konskaya roku 2009 podlehla rakovině, předtím však ještě stačila s Někrasovem natočit snímek RUSKÁ LEKCE, který zkoumá příčiny války mezi Ruskem a Gruzií v srpnu roku 2008. Někrasov zde zpochybňuje oficiální verzi ruských politiků o způsobu účasti Ruska a dále sleduje mediální manipulaci a propagandu, která válku doprovázela a vedla k utváření úsudku v západní společnosti.


26.2.1957
Leningrad, Rusko, Sovětský svaz
Andrej Někrasov csfd

Bitva o MoskvuLjubov a jiné noční můryRussian LessonsMy Friend Sasha: A Very Russian MurderChildren's Story, ChechniaSilna, kak smerť, ljubovPasternakThe Magnitsky Act - Behind the ScenesSbohem soudruziKauza LitviněnkoDisbeliefProdigal Son, The


Aktualizace osobnostního profilu Andrej Někrasov: 6.11. 2023 09:50