Ted Kotcheff 93 let


William Theodore Kotcheff se narodil 7. dubna 1931 v Torontu v Kanadě. Po vystudování anglické literatury na univerzitě v Torontu, započal ve věku 24 let svou kariéru jako profesionální televizní režisér v CBC (Canadian Broadcasting Corporation). Byl nejmladším režisérem CBC, po dvou letech působení u této společnosti odešel žít a pracovat do Anglie, kde se věnoval režírování v televizi a v divadle.

Poté se vrátil zpět do Kanady a natočil zde film podle novely svého dobrého přítele Mordecaia Richlera, THE APPRENTICESHIP OF DUDDY KRAVITZ (1974). Tento film, který někdy bývá považován za jeden z nejlepších v kanadské tvorbě, vyhrál na Mezinárodním Berlínském filmovém festivalu Zlatého medvěda a ještě několik dalších cen. Ted také režíroval FUN WITH DICK AND JANE (1977) s Jane Fondovou a Georgem Segalem, a ještě několik dalších filmů, které v našich končinách nejsou příliš známé.

Do povědomí širokého diváckého okruhu se však zapsal akčním kasovním trhákem RAMBO: PRVNÍ KREV (1982). V hlavní roli se objevil svalovec Sylvester Stallone, jako válečný veterán John Rambo, kterému se namísto díků, dostává pouze urážek a opovržení, především ze strany šerifa města, kterým chtěl jen v poklidu projít. Po ztvárnění boxera Rockyho tak Sly dosáhl dalšího velikého úspěchu a nadobro se usadil mezi hollywoodskými hvězdami první kategorie.

V polovině osmdesátých let natočil Ted další film podle novely Mordecaia Richlera, JOSHUA THEN AND NOW (1985). Tento film se stal oficiálním kanadským snímkem na Filmovém festivalu v Cannes a společně s THE APPRENTICESHIP OF DUDDY KRAVITZ se stal jedním z nejčastěji uváděných a nejznámějších kanadských snímků v USA.


7.4.1931
Toronto, Ontario, Kanada
Ted Kotcheff csfd

Návrat Alexe KellyhoSrdce k pronajmutíPodivná záležitostRodina policajtůStřelecLáska v akciWhat Are Families for?Cena úspěchu dojde!Víkend u BerniehoZimní lidéPřepnout na životJoshua a jeho životSedm neohroženýchRambo: První krevSplit ImageNorth Dallas FortyKdo zabíjí nejlepší evropské šéfkuchaře?Legrace s Dickem a JaneDva kloboukyUčňovská léta Duddyho KravitzeEdna, the Inebriate WomanZapadákovTwo Gentlemen SharingOf Mice and MenThe Human VoiceLife at the TopTiara TahitiAfter the FuneralLena, O My LenaZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiDetektiv Buddy FaroDeníky červených střevíčkůCasualtyEspionageRed Shoe Diaries 3: Another Woman's LipstickThe PlantersBarneyho ženyJak nezískat PulitzeraErase and ForgetSoul of an ArtistGone South: How Canada Invented HollywoodOn Screen!Drawing First BloodGuts & GloryMaking of 'First Blood', TheHollywood InsiderThe Seventh Art


Aktualizace osobnostního profilu Ted Kotcheff: 10.11. 2023 19:36