Kevin Williamson 59 let


"Nejsem opravdový spisovatel, jsem scénárista." – Kevin Williamson

Po promoci se přesunul do New York City, aby usiloval o kariéru herce. Přesto, že v roce 1990 dostal roli v mydlinkové opeře ANOTHER WORLD, rozhodl se přesunout do Los Angeles, kde dostával malé role v několika filmech a hudebních videích. Během studií na University of California v Los Angeles, kde studovat scenáristiku, napsal svůj první scénář, Killing Mrs. Tingle, který byl koupen produkční společností v roce 1995 a založen do šuplíku.

Inspirován epizodou televizního zpravodajského magazínu Turning Point 9. března 1994 o sériovém vrahovi z Gainesville, Florida, který vraždil studenty vysoké školy, Williamson napsal scénář k hororu, původně nazvaném Scary Movie, kde hlavní hrdinové viděli všechny horory a znali všechny klišé. Miramax koupil Williamsonův scénář v roce 1995 pro svoji čerstvou odnož Dimension Films. Film přejmenovaný na SCREAM, režírovaný Wesem Cravenem byl pozitivně přijat kritiky, kteří chválili inteligentní a vtipný scénář, který Williamsonovi vyhrál cenu Saturn Award. SCREAM stál pouze 15,3 milionů dolarů, ale jen na vstupenkách do amerických kin vydělal 103 milionů.

Williamsonův další film byl také o středoškolácích v nebezpečí. Oním filmem byl I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER podle románu, který napsala v roce 1973 Lois Duncan. Producenti filmu, Columbia Pictures znepokojili Miramax, když snímek propagovali jako "od tvůrce filmu Vřískot", takže se Miramax vrhl na produkci filmu SCREAM 2, který rovněž napsal Williamson a spustil žalobu na společnost Columbia. SCREAM 2 se stal rovněž hitem a Miramax se rozhodl natočit SCREAM 3. Williamson pak napsal další film z tohoto prostředí – THE FACULTY, který byl označen jako INVASION OF THE BODY SNATCHERS zkombinovaný s filmem THE BREAKFEST CLUB.


14.3.1965
New Bern, North Carolina, USA
Kevin Williamson csfd

SickVřískot 4ProkletíPomstaFakultaTajemství loňského létaVřískot 2VřískotNepohádkyTime After TimeUpíří deníkyScreamStalkerStoupenci zlaTajemství kruhuHidden PalmsDawsonův světGlory Days


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Williamson: 4.11. 2023 12:12