Gabriele Salvatores 73 let


Gabriele Salvatores  se narodil roku 1950 v Neapoli, ale brzy se přestěhoval do Milána, kde také dokončil svá studia. V roce 1972 se stal jedním ze zakladatelů zdejšího divadla Teatro dell'Elfo, pro které psal divadelní hry.Toto divadlo bylo velmi oblíbené mezi mládeží.

Mezi hlavní témata, se kterými Salvatores pracuje patří okolím nepochopená snaha uniknout realitě, nostalgie o přátelství a cesty, které nikdy nekončí. V roce 1997 se inspiroval Ridley Scottem a  jeho filmem Blade Runner a natočil scifi NIRVANA. Následoval surrealistický DENTI (2000) a AMNESIA (2002).

V roce 2003 natočil podle knihy úspěšného italského spisovatele Niccola Ammanitiho film JÁMA o malém chlapci, který odhalí strašné spiknutí svých rodičů. Jeho nejnovějším filmem je zatím SIBIŘSKÁ ŠKOLA (2013) o dospívání v komunitě sibiřských Urků.


30.7.1950
Neapol, Kampánie, Itálie
Gabriele Salvatores csfd

Napoli - New YorkIl ritorno di CasanovaComediansTutto il mio folle amoreIl ragazzo invisibile: Seconda generazioneIl ragazzo invisibileSibiřská školaHappy FamilyCome Dio comandaQuo Vadis, Baby?JámaAmnèsiaDentiNirvanaSudPuerto escondidoStředozemíTurnèMarrakech ExpressKamikazen ultima notte a MilanoSogno di una notte d'estateFuori era primavera - Viaggio nell'italia del lockdownItaly in a day1960Petites Historias das CriançasUn altro mondo è possibileG. Rossini: Straka zlodějkaStellaOslněni sluncemIl cielo è sempre più bluLa vera vita di Antonio H.Ezio Bosso: Le cose che restanoIl terremoto di Vanja - Looking for CechovLife As a B-Movie: Piero VivarelliPět světůThe 64th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Gabriele Salvatores: 12.10. 2023 05:11