Juraj Višný 86 let


"Možnost hrát ve filmu byla pěknou epizodou v mém životě. Byla to pro mě coby architekta technického oddělení ve Slovenském národním divadle v Bratislavě i zajímavá zkušenost při poznání procesu výroby filmu, práce režiséra, kameramanů a dalších spolupracovníků televize a filmu."

Juraj Višný není znám jen pro své sportovní úspěchy, protože se významně zapsal i do historie československého filmu svou rolí ve filmu KDO CHCE ZABÍT JESSII?. Juraj Višný svou roli dostal na základě svých sportovních úspěchů, když byl tvůrci vybrán z původního počtu dvou set mladých mužů ucházejících se o tuto roli. O vztazích mezi herci při natáčení řekl: "Všichni patřili do elity českého filmu a kromě toho to byli i mimořádně milí a vtipní lidé. Od prvního okamžiku mě mezi sebe přijali a ve všem mě podpořili. Dodnes vzpomínám na všechny ty zajímavé a veselé zážitky a moc pěkné chvíle." Juraj si poté zahrál ještě ve filmu OBJÍŽĎKA Josefa Macha.

V roce 1968 emigroval Juraj Višný do Švýcarska, kde se živí svým původním povoláním - architekturou. Po roce 1968 se měl natáčet i americký remake filmu KDO CHCE ZABÍT JESSII? s původním hereckým obsazením, v důsledku politických událostí roku 1968 byl však projekt zrušen. Juraj Višný se po roce 1968 setkal s celou řadou výrazných filmových osobností, a to nejen se svým vzorem Stevem Reevesem, ale například i s velikánem kulturistiky i světového filmu Arnoldem Schwarzeneggerem.


7.6.1937
Bratislava, Československo
Juraj Višný csfd

ObjížďkaKdo chce zabít Jessii?Siedmy kontinent


Aktualizace osobnostního profilu Juraj Višný: 31.10. 2023 15:22