Ronny Yu 0 let


Celým jménem Ronny Yan-Tai Yu se narodil v roce 1950 v HongKongu. V devíti měsících onemocněl dětskou obrnou a tak většinu svého dětství strávil v izolaci od svých vrstevníků. Vlivem toho se velmi uzavřel sám do sebe, žil ve svém vlastním světě a snil o tom, že se jednou stane velkým filmovým tvůrcem. Jeho rodiče, ale této myšlence příliš nakloněni nebyli. Ronny proto nejprve vystudoval ekonomiku na univerzitě v americkém Ohiu. Následně se však na něj usmálo štěstí, když mu přítel Philip Chan dohodil režírování snímku THE SERVANT, ke kterému Chan napsal scénář. Film se stal kasovním hitem a pomohl Ronnymu k jeho vysněné kariéře.

V Americe vešel čínský filmař ve známost především režií hororových béček CHUCKYHO NEVĚSTA a FREDDY VS. JASON. Odlišnou látku si vyzkoušel v gangsterce THE 51st STATE se Samuelem L. Jacksonem v hlavní roli. V r.2006 natočil své asi nejlepší dílo - akční FEARLESS, příběh skutečně žijícího čínského lidového hrdiny. Ústřední postavu ztvárnil Jet Li.

Ronny Yu je v současnosti asi na vrcholu svých tvůrčích schopností a další projekty na sebe jistě nenechají dlouho čekat.


4.11.2023
Hong Kong, Hongkong
Ronny Yu csfd

Zachraňte generála YangaObávaný bojovníkFreddy versus JasonFormula 51Chasing DragonChuckyho nevěstaBojovníciYe ban ge shengBai fa mo nu zhuanBai fa mo nu zhuan IILi Luo-Fu qi anDeadend of BesiegersHuo tou fu xingThe Great PretendersBílá ČínaMeng gui fo tiao qiangDědictví vášněMummy DearestLing qi po renThe TrailThe Postman Fights BackThe SaviourQiang nei qiang waiPodstata strachuDan shen gui zuLady ReporterJi tong ya jiangCrystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13thNever Sleep Again: The Elm Street LegacyUmění akce


Aktualizace osobnostního profilu Ronny Yu: 4.11. 2023 12:53