David Beránek


Narodil se 13. října 1969 v Ostravě. Vystudoval Lidovou konzervatoř, hru na kytaru, ale nakonec v jeho životě zvítězila láska k vizualizaci hudby. Začal se věnovat natáčení hudebních videoklipů, pořadů a posléze DVD jako režisér. Bývá označován za legendu české klipové tvorby a je pravděpodobným rekordmanem, protože číslo natočených klipů přesáhlo 300. Neomezoval se pouze na české a slovenské interprety, ale spolupracoval i s takovými jmény jako je Liz Mitchell, Tristania, REN, Bonfire, Darkside, Wolf Hoffmann ad. Ve své tvorbě neodolal a odskočil si také k natáčení krátkých filmů, dokumentů, reklam a celovečerních filmů. V roce 2001 měl premiéru celovečerní film 24 s M. Trnavským a B. Seidlovou v hlavních rolích. V roce 2011 měl premiéru dokument Empatia v Londýně o životě a vzpomínkách Mekyho Žbirky.

Od roku 2002 externí režisér České televize, Prima TV a TV Barrandov , v letech 2008 – 2010 dramaturg České televize. V posledních letech je vyhledávaným režisérem hudebních pořadů a DVD mnoha producentů. Např. akustické koncerty televize Óčko G2 Acoustic Stage(M.Hrůza, No Name, Ewa Farna, Wohnout, Xindl X, Divokej Bill, M.Ztracený, Rybičky 48 a DVD Jarka Nohavici (J.Nohavica a přátelé 2014), Kabátu (2003-2004), B.S.P.(BestOf+Live in Retro Music Hall), Lenky Filipové (Concertino Live Masarykovo nádraží 2013), Miro Žbirky (The Best of Tour 2006) ad.

V současné době pracuje na časosběrném dokumentu o skupině Kabát. Do titulků videoklipů se podepisuje pseudonymem David B.S.

David Beránek csfd

24Jarek Nohavica v GonguAlkehol 25 letHarlej - Tak tady máš, Bože, co jsi chtělPůlstoletí české countrySupport Lesbiens: G2 Acoustic StageDivokej Bill: G2 Acoustic StageEwa Farna: G2 Acoustic StageJarek Nohavica A PřáteléMartin Harich: G2 Acoustic StageNo Name: G2 Acoustic StageRybičky 48: G2 Acoustic StageXindl X: G2 Acoustic StageDebbi: G2 Acoustic StageLenka Filipová : Concertino Live (Masarykovo nádraží Praha)Michal Hrůza: G2 Acoustic StageVypsaná fiXa: G2 Acoustic StageWohnout: G2 Acoustic StageEmpatia v LondýněJakub Smolík: Koncert v kosteleB.S.P - The Best Of & Live In Retro Music HallKreyson - Live TřinecVerona: VideokolekceMiro Žbirka: The Best of Tour 2006Kabát: 2003 - 2004Grog - Pod vlajkou z překřížených hnátKarel Gott, Charlotte E. Gottová - Když draka bolí hlavaVašo Patejdl - Vánoční píseňAlkehol - RockeřiMarta Jandová - Kdybych byla řekouMarta Jandová, Roman Izzi Izaiáš - Noc vášniváMaxim Turbulenc: Já tak rád trsámJakub Smolík - Jen blázen žárlíVšichni svatí: Vytáhni mě z davuLenny - Letter To YouJiřina Anna Jandová - Narovnaná v zádechMiro Žbirka - FriendsDalibor Janda - Já se přiznámEwa Farna - Sama soběJiřina Anna Jandová - TvářB.S.P. - Když se snáší déšťMiloš Dodo Doležal - Hrdej českej levAleš Brichta - Když po tobě jdouEwa Farna - Ty jsi králJiřina Jandová - Šílená láskaMiro Žbirka - Tento songJakub Smolík & Viktorka Genzerová - Říkej mi tátoArgema - Prohrát není žádná hanbaEwa Farna - La la lajDoga - Laně jdouDoga - Nejsem rozumnejLiz Mitchell - No Woman No CryAleš Brichta & Pavla Kapitánová - Pláč spálí smích / Out In The FieldsArakain - Prázdnej koutDivokej Bill - KotleDoga - PoletujuKabát: Dole v doleDaniel Landa: VltavaDeset očí - SkokKamil Střihavka, Bára Basiková - Když se snáší déšť


Aktualizace osobnostního profilu David Beránek: 9.11. 2023 04:14