Slávka Hubačíková 87 let


U Slávky Hubačíkové nelze hledat rozsáhlou filmografii, přestože jí herecké dovednosti upřít nelze. Již od mala zakusila chuť divadelních prken a ty jí od té doby provázely celý život. Narodila se v Podkrkonoší ve Vysokém nad Jizerou, které se stalo dílčím dějištěm už v několika filmech. Do vedlejší role se ovšem zapsala až dětským „zimním“ snímkem LIŠÁCI – MYŠÁCI A ŠIBENIČÁK, který se také natáčel v Krkonoších, z části i u evangelického kostelíka v nedalekých Křížlicích.

Ve větší známost vstoupila také díky svým folklorně humoristickým vyprávěním tzv. kerkonošským poudačkám. Svým vypravěčským talentem a neustále usměvavou tváří v krkonošském dialektu probouzí veselé příběhy podhorských autorů jakými byl průkopník české turistiky a lyžařství Jan Buchar, Prokop Hásek nebo Marie Kubátová, známá autorka televizního večerníčkového seriálu KRKONOŠSKÉ POHÁDKY. Takto již procestovala celou republiku.

Roku 2007 „multimediálně“ vydala svůj písničkově vypravěčský počin ve formě knížky, jejíž součástí je i vložené CD, s názvem Kale i kyselo aneb Do sejkor jako když střelí. V současné době žije stále ve Vysokém nad Jizerou.


2.12.1936
Vysoké nad Jizerou, Československo
Slávka Hubačíková csfd

Lišáci, Myšáci a Šibeničák


Aktualizace osobnostního profilu Slávka Hubačíková: 17.11. 2023 06:32