Thor Freudenthal


THOR FREUDENTHAL se narodil a vyrůstal v Berlíně v Německu. Jeho nadání pro obrazové vyprávění se projevilo již na střední škole, kde napsal a ilustroval sérii komiksů pro německé vydavatelství Carlsen, vydavatele seriálu Tintin. Jako student berlínské Akademie umění objevil Freudenthal svou vášeň pro film. Sám si produkoval krátké filmy „Mind the Gap!" a „Monkey Business", které získávaly ceny a uznání na různých evropských festivalech.

Freudenthal byl také členem kreativního týmu Sony Pictures Imageworks, kde úzce spolupracoval s režisérem Robem Minkoffem na filmech „Myšák Stuart Little" a „Myšák Stuart Little 2", kde pomáhal vytvářet filmové digitální postavy a kde měl za úkol provést previzualizaci scénáře. „Myšák Stuart Little" získal nominaci na cenu Akademie za Nejlepší vizuální efekty.

Po období, ve kterém se věnoval režírování reklam pro Nike, Reebok, Nabisco, Burger King, Florida's Natural, Popsicle a Philadelphia, se Freudenthal stal pomocným režisérem Disneyova filmu „Strašidelný dům," s Eddiem Murphym v hlavní roli. Poté napsal a režíroval temně komický snímek „Motel," který měl premiéru na filmovém festivalu Sundance a získal cenu za Nejlepší krátký film na americkém Festivalu komedie v Aspenu.

Celovečerním režijním debutem Freudenthala byl film „Hotel pro psy" v roce 2009 pro DreamWorks, ve kterém hráli Don Cheadle, Emma Roberts, Lisa Kudrow a Kevin Dillon, a který produkovala Lauren Shuler Donner a The Montecito Picture Company. V roce 2010 režíroval pro 20th Century Fox „Deník malého poseroutky", kasovní trhák natočený podle knihy Jeffa Kinneyho.

Thor Freudenthal csfd

Vzkaz na zdi záchodkůPercy Jackson: Moře nestvůrDeník slabochaHotel pro psyZéro deuxCarnival RowSebastian Fitzek: TerapieQuantum LeapLa BreaExpanzeKlíšťákLegendy zítřkaArrowFlashQuanticoSupergirlAim HighMotelTenor, TheMonkey BusinessMind the GapThe Movie LoftHome for Everyone: The Making of 'Hotel for Dogs', A


Aktualizace osobnostního profilu Thor Freudenthal: 5.11. 2023 06:53