Ric Roman Waugh 56 let


Profesionální kaskadér, filmový herec, scénárista a režisér Ric Roman Waugh se narodil 20. února 1968 v Los Angeles. Otec Freddy byl jedním ze zakládajících členů organizace Stunts Unlimited, sdružující dodnes největší esa mezi kaskadéry. Otec jej přivedl do magického světa filmu a Ric měl možnost se setkat s velikány typu John Wayne nebo Clint Eastwood a přičichnout k řemeslu z té nejryzejší stránky. Není divu, že již ve velmi mladém věku začínal s bratrem jako kaskadér a po vysoké škole se dopracoval k psaní scénářů a točení vlastních projektů. Láska k filmu a bohaté zkušenosti s prací kolem showbyznysu jej postupně posunuly k tvorbě akčních filmů se silným sociálním kontextem ve snaze ukázat autentickou realitu dneška. Svými příběhy se snaží nejen upozornit na palčivé problémy současnosti, ale zároveň apelovat na možnost řešení a pomoci.

Ricův rejstřík v profesi kaskadéra zahrnuje téměř stovku rozličných filmů, kde měl velké štěstí pracovat s různými tvůrci. Tony Scott byl jedním z nich a pomohl mu vytvořit svůj vlastní způsob režie. Především jak ve jménu změn najít správnou cestu, být odvážný a sebevědomý v souladu s fungující spoluprací na place s patřičným respektem a účinnou zpětnou vazbou. Jeho otec nedávno podlehl zákeřné rakovině, což pro něj znamená značnou ztrátu, ale přesto nebo právě proto dál intenzivně pracuje naplno a s odhodláním přinést svěží vítr a inovaci mezi široké a náročné publikum. Snad mu bude přáno i nadále v tomto narativním procesu vlastní tvorby. Šťastný manžel Tanyi Lynn a otec právě pětiletých dvojčat má zaručeně kde čerpat.


20.2.1968
Los Angeles, California, USA
Ric Roman Waugh csfd

CliffhangerCurrencyKandaharNational ChampionsGreenland: Poslední úkrytPád andělaTrestanecPráskačZločinecStíny minulostiExitThat Which I Love Destroys MeBobby MartinezHammer DownKuffsPrvní kontaktBlood Vows: The Story of a Mafia WifeZmijeŽenatý se závazkyAdam 12On StoryMade in HollywoodWGN Morning News


Aktualizace osobnostního profilu Ric Roman Waugh: 30.10. 2023 21:09