Edita Štaubertová (1940 - 2010)


Vystudovala dvouletou obchodní školu, další dva roky studovala na Pražské konzervatoři u operního pěvce Karla Leisse. Zpívat začala s amatérským souborem a zúčastnila se prvního ročníku soutěže „Hledáme nové zpěváky“. Velký vliv měli na její hudební vývoj skladatelé a muzikanti Harry Macourek a Karel Mareš.

V televizi Edita často spolupracovala s režiséry Zdeňkem Podskalským a Jánem Roháčem. Vystupovala také v populárním pořadu Babiččina krabička a zpívala s orchestry Slávy Kunsta a Karla Vlacha.

A pak jakoby se po ní slehla zem až do devadesátých let, kdy se jedinkrát objevila v pořadu ostravského televizního studia Legendy taneční hudby.

Nazpívala na 400 písní, ale dodnes zůstávají její největší hity Babičko, nauč mne charleston a „Zlaté střevíčky“. Ke sklonku svého života žila s dcerou v ústraní a skromně v pražském Motole.


21.4.1940
Frenštát pod Radhoštěm, Protektorát Čechy a Morava
17.11.2010
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Edita Štaubertová csfd

Alfons Karásek v lázníchObjížďkaTa naše písnička českáTrik aneb Jak dámu okouzlit aneb Jak manžela oblafnoutModrý kódGrandsupertingltanglPopStoryEdita Štaubertová: Babičko, nauč mě charlestonEdita Štaubertová: Kde máš vlasy, VénoKmotr ze LhotyZtracená revueLegendy taneční hudbyDostaveníčko u OrlojeChvíle pro písničkuPísničky Jaroslava JankovceKdyž muzika začne hrát - Písničky Karla HašleraBejvávalo4. album Supraphonu5 písniček s dechovkouPlechové dostaveníčkoBabiččina krabička1. album SupraphonuPísničky na zítraPísničky kolem nás


Aktualizace osobnostního profilu Edita Štaubertová: 6.10. 2023 17:07