Claire Trevor (1910 - 2000)


Americká herečka Claire Trevor, rodným jménem Claire Wemlinger, se narodila 8. března 1910 v Bensonhurstu (Brooklyn, New York) jako jediné dítě do rodiny s francouzsko-irskými kořeny. Za svou hereckou kariéru hrála ve více jak šedesáti filmech a svým působením v mnoha filmech noir si vysloužila přezdívku "Královna noir filmu". Už od dětství toužila Claire stát se herečkou a tak po středoškolském vzdělání na Mamaroneck High School a Columbijské univerzitě studovala herectví na American Academy of Dramatic Arts. Začátkem třicátých let začala hrát na Broadwayi a v roce 1933 se poprvé objevila na filmovém plátně.

Claire Trevor byla třikrát vdaná. Její první manžel byl od roku 1938 filmový producent Clark Andrews, ale manželství v roce 1942 skončilo rozvodem. Podruhé se provdala v roce 1943 a se svým druhým mužem Cyclosem Williamem Dunsmoorem měla syna Charlese. Ale ani druhé manželství nevydrželo a v roce 1947 skončilo rozvodem. Třetím mužem byl Milton H. Bren, kterého si vzala v roce 1948 a manželství vydrželo až do jeho smrti (nádor na mozku) v roce 1979. Její jediný syn Charles tragicky zahynul v roce 1978 při leteckém neštěstí. Claire Trevor zemřela 8. dubna 2000 v Newport Beach (Kalifornie) ve věku 90 let. Její zpopelněné ostatky byly rozprášeny do moře. Za svůj přínos filmovému průmyslu má svou hvězdu na Chodníku slávy (Hollywood Walk Of Fame).


8.3.1910
New York City, New York, USA
8.4.2000
Newport Beach, California, USA
Claire Trevor csfd

Rodinná poutaPolib mě na rozloučenouThe Cape Town AffairJak zabít svou ženuThe StripperTwo Weeks in Another TownMarjorie MorningstarV horáchLucy GallantMuž bez hvězdyRozbouřené nebeTen cizinec měl zbraňHoodlum EmpireMy Man and IStop, You're Killing MeAmerické děvčeBest of the BadmenBorderlineThe Lucky StiffKey LargoThe Babe Ruth StoryThe Velvet TouchŠpinavá dohodaZrozen k zabíjeníCrack-UpThe Bachelor's DaughtersJohnny AngelSbohem buď, lásko máDesperátiGood Luck, Mr. YatesThe Woman of the TownCrossroadsMartin EdenStreet of ChanceDesign for ScandalHonky TonkTexasDark CommandI Stole a MillionPřepadeníVysoko v horáchFive of a KindThe Amazing Dr. ClitterhouseValley of the GiantsWalking Down BroadwayBig Town GirlKing of GamblersOne Mile from HeavenSecond HoneymoonTime Out for RomanceV newyorském přístavuCareer WomanFifteen Maiden LaneHuman CargoMy MarriageSong and Dance ManStar for a NightŽena v rozvoduBlack SheepDantovo peklo


Aktualizace osobnostního profilu Claire Trevor: 11.4. 2024 05:55