Ricky Nelson (1940 - 1985)


Ricky Nelson, celým jménem Eric Hilliard Nelson, se narodil 8. května 1940 v Teanecku ve státě New Jersey do hudební rodiny. Otec Ozzie Nelson, byl slavný kapelník a herec a matka Harriet Nelson byla známou zpěvačkou a herečkou. Jablko v tomto případě nepadlo daleko od stromu a Ricky již jako sedmnáctiletý vydal svojí první desku.

Ačkoliv byl Ricky skvělým hercem, větší slávu mu přinesla hudba. Za svojí kariéru stvořil celou řadu nezapomenutelných hitů z nichž 53 se umístilo v TOP100 magazínu Bilboard. Skladba Poor Little Fool se v této hitparádě dokonce dlouho držela na prvním místě. Z dalších hitů jmenujme například Lonesome Town, známý rovněž z kultovního filmu Pulp Fiction nebo Travelin Man.

Ricky byl 19 let ženatý s malířkou Kristin Nelson, se kterou zplodil čtyři děti. Dne 26. prosince 1985 Ricky přes svůj strach z létání odmítl jet na své turné autobusem a to se mu stalo osudným, když jeho letadlo muselo nouzově přistát mimo runway a při klesání narazilo do stromu.Sedm z devíti cestujících včetně členů Rickyho bandu nehodu nepřežilo. Ricky veškerý svůj majetek odkázal svým dětem.


8.5.1940
Teaneck, New Jersey, USA
31.12.1985
De Kalb, Texas, USA
Ricky Nelson csfd

La Classe américaineStřední škola po americkuA Tale of Four WishesThree on a DateStřelecEasy to Be FreeFol-de-RolThe Over-the-Hill GangLove and KissesNa šikmém kurzuRio BravoPříběh tří lásekHere Come the NelsonsOur TimeCBS LibraryTales of the UnexpectedThe Hardy Boys/Nancy Drew MysteriesThe Love BoatPetrocelliOzzie's GirlsV ulicích San FranciscaOwen Marshall: Counselor at LawMcCloudThe Everly Brothers ShowHondoABC Stage 67The Adventures of Ozzie & HarrietMy Yearbook 1960-1963My Music: 50s & 60s Rock RewindPioneers of TelevisionThe Wrecking CrewJohn Wayne: Behind the ScenesRicky Nelson SingsTelevision: The First Fifty YearsBiography: Ozzie and Harriet - The Adventures of America's Favorite FamilyBehind the MusicThe History of Rock 'n' RollVampiraIdolsTechnicolormiesBiographyRick Nelson: A Brother RemembersThe Rock 'n' Roll YearsThe Men Who Made the Movies: Howard HawksDisneyland '59Sonic BoomThe Resurrection of Broncho BillyThe O'Reilly FactorMen Who Rate a 10Solid GoldThe Toni Tennille ShowABC's Silver Anniversary CelebrationSaturday Night LiveDinah!Rock ConcertTomorrow Coast to CoastThe Midnight SpecialSwing Out, Sweet LandDella


Aktualizace osobnostního profilu Ricky Nelson: 24.2. 2024 17:03