Lois Wilson (1894 - 1988)


Lois se narodila v pensylvánském Pittsburghu, ale ještě v době jejího mládí se rodina přestěhovala do Alabamy. Zde vystudovala Alabama Normal College (nyní University of West Alabama) a stala se učitelkou. Poté, co v roce 1915 vyhrála soutěž krásy, kterou pořádala společnost Universal Studios ve spolupráci s Birmingham News, se Lois přestěhovala do Kalifornie. Tato soutěž krásy byla předchůdcem soutěže Miss Alabama a Lois je díky tomu považována za první Miss Alabama. Po vítězství v soutěži se Lois – stejně jako její dvě sestry Diana Kane a Connie Lewis – rozhodla pro dráhu herečky.

Přestože na filmovém plátně ztvárňovala typ milující, nežné ženy a společnost Paramount Pictures si ji vybrala, aby reprezentovala filmový průmysl na Britis Empire Exposition v roce 1924, v osobním životě nenašla Lois toho pravého partnera a nikdy se nevdala. Lois zemřela na zápal plic v nevadském Renu v březnu roku 1988 ve věku 93 let.


28.6.1894
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
3.3.1988
Reno, Nevada, USA
Lois Wilson csfd

The Girl from Jones BeachFor Beauty's SakeNobody's ChildrenBad Little AngelLaughing at TroubleThe Return of Jimmy ValentineWedding PresentBorn to GambleCappy Ricks ReturnsLife ReturnsPublic OpinionSociety FeverYour Uncle DudleyNo Greater GlorySchool for GirlsThe Show-OffThere's Always TomorrowTicket to a CrimeZářící očiDelugeFemaleIn the MoneyLaughing at LifeObey the LawDivorce in the FamilyDrifting SoulsLaw and OrderThe CrashThe Devil Is DrivingThe ExpertThe Rider of Death ValleyThe Secrets of Wu SinSeedThe Age for LoveFuries, TheLovin' the LadiesOnce a GentlemanTemptationKid GlovesShow of ShowsThe GamblersWedding RingsConey IslandConquestObject: AlimonyOn TrialRansomSally's ShouldersAlias the Lone WolfBroadway NightsFrench DressingNew YorkThe Gingham GirlBluebeard's Seven WivesFascinating YouthLet's Get MarriedShow Off, TheThe Great GatsbyContrabandIrish Luck


Aktualizace osobnostního profilu Lois Wilson: 1.11. 2023 10:39